Reklama

Reklama

Amozadegan

Obsahy(1)

Třetí film Daneshe Eghbashaviho byl natočen pomocí dvou iPhonů, malé příruční kamery, akční kamery GoPro a citelného vlivu Rogera Cormana. Strhující žánrový mix komedie, detektivky a mockumentu dokazuje, že nezávislý film může mít i v současnosti aspekty revolučního gesta. Svižným a komplexním způsobem přibližuje příběh, který jako by byl natáčen svými protagonisty v přímém přenosu. Rafinovaná kompozice vyprávění připomíná rozkládání do sebe vložených matrjošek – postavy vědí, co se bude dít, a také to náležitě komentují. K tomu všemu jsou přimíchány archivní záběry. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

Skalda_2 

všechny recenze uživatele

Kdyby Gui Richie natočil svůj první film na mobil a byl Íránec, takhle by to mohlo vypadat. Poctivých 7/10. Body navrch za rejžu na projekci, pač to bude asi slušnej kolík. Body dolů za tu moc politicky angažovanou poslední minutu. Nejprogresivnější íránská taškařice od Karlových Varů až po Teherán. Viva Zapata! ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Velice podařená krátkodobá zábava, lehce styl Ritchie a Tarantino na kterou jsem ale bohužel druhý den úplně zapomněl. Na druhou stranu film nenudí a na to je že je točený jak je točený tak je to kvalitní práce (žádný extrémně rozklepaný obraz jak jsme u podobných snímku zvyklý). Představoval bych si na podobný styl nějaký horor. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla aspoň takhle kvalitní všechna amatérská filmařina, která si na sebe možná jen těžko vydělá, vůbec bych se nezlobila. V Česku jde na film kolikrát takovejch peněz a stojí to mnohdy za hovno (viz Bastardi). Íránský Guy Ritchie má potenciál do budoucna střihnout nějaký ten tvrdší krváček, protože co se týče režie je vidno, že má dost nakoukáno. Ten vizuál se dal v pohodě snášet, audio podkres byl na jedničku, dočkáte se i kvalitního humoru a co se příběhu týče, to je prostě supr startovní čára pro to, aby nadcházející scénáře byly skoro jako ty od Ritchieho. KVIFF 2023 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Meta film o touze a ambicích natáčet filmy v soudobém Íránu. Zdejší tvůrci adorují Quentina Tarantina, Guye Ritchieho a sami sebe, potažmo svůj koncept found footage bijáku, takže se utápějí v otravných zbytečně dlouhých selfie záběrech a doslovných odkazech na své vzory. Na druhou stranu nelze filmu upřít chvílemi nápaditou seberefelxivitu a nakažlivě sympatické nadšení. Komplementární dílo k filmu "Temná hmota", také uvedeném na letošním karlovarském festivalu. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2023) Tak tohle bylo velice solidní! Zatím nejlepší film v letošních Varech. Před filmem přišel herec s režisérem a ti mě dokázali rozesmát i samotným proslovem, prej abychom to přetrpěli. Už od režisérova projevu, jsem věděl, že je to vtipálek, takže film bude v podobném tónu. No a nakonec jsem měl pravdu. Takovejhle film bych od Íránců nečekal, jsem ohromen, že i oni mají smysl pro humor. Ne že by neměli, ale takovejhle jsem od Íránců teda nečekal a byl jsem velice solidně překvapen. Tohle je první film, kterej neměl jednoduchej nebo nudnej děj, tady tenhle šel jako po másle a já jim hltal každou sekundu. Navíc tohle je čistě nezávislej film a byl natáčen na dva iPhony a jedno GoPro, takže nějaká originalita tak taky byla. Soundtrack byl velice solidní. No a ani minuta filmu mě prostě nenudila a to se u předchozích filmů ještě nestalo. Já jsem s tímto filmem velice spokojen, velice mě překvapil svým ironickým tónem a to oceňuju. 9/10 Zatím nejlepší film v letošních Varech! (Thermal - 3.7.2023) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama