Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andreas vyrůstá na začátku 20. století s násilnickým strýcem na farmě v alpském údolí. Prožije dětství plné brutality a tvrdé práce, v osmnácti letech ale najde odvahu opustit svého utlačovatele. I když jej strýc částečně zmrzačil, vyrostl v silného muže a našel si práci jako lesník. Pracuje na výstavbě horské lanovky a konečně má dost peněz na to, aby si koupil domek vysoko nad údolím. Brzy pozná něco, co předtím nikdy nezažil, lásku. Marie se stává světlem jeho života, ale sen o šťastné společné budoucnosti se bohužel brzy rozplyne. Zoufalý Andreas se přihlásí do německého Wehrmachtu a na východní frontě tváří v tvář smrti myslí jen na Marii. Šílenství druhé světové války nakonec přežije a vrací se do svého údolí, které se ale změnilo k nepoznání. Připadá si jako v jiném světě, neboť z líbezné krajiny se stalo lyžařské středisko plné turistů. Přes všechny strasti, kterými si prošel, je vděčný za ty krásné chvíle ve svém životě. S Marií ve svém srdci Andreas s klidem přijímá čas, který mu zbývá. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (9)

POMO 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na promo fotky pouze další z romantických alpských kýčů. V reálu však nejhezčí film o životě v horách, ale i o životě obecně, za poslední léta. A taky s nejhezčími alpskými panoramaty v celovečerním filmu za poslední léta. Výběr lokací a snímané detaily (jízda autobusem) svědčí o vztahu režiséra k horám, a u vybraných diváků vzbudí déjà vu - pro tyhle magické střípky v podvědomém vnímání vysokohorské přírody se do ní opětovně vracíme pro nalezení duševního klidu. Přesná charakterizace postav s perfektně zahraným protagonistou divadelníkem Stefanem Gorskim. Scéna, ve které svou nastávající dovede na horskou roubenku a ukazuje a vysvětluji ji, proč se zde usadil, je srdcem filmu. Atraktivní téma budování prvních lanovek a s tím souvisejícím přívodem elektřiny do horských vesnic, ale i smrtelných úrazů při obzvláště těžké fyzické práci. Skvělá, neustále “plovoucí” kamera, vždy perfektně sedící hezká hudba. A ten epilog… ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu mi trvalo obhájit ten barevný kýčovitý look filmu, který upomíná někam k reklamám na Milku, než mi došlo, že film vlastně celou dobu sledujeme prostoduchou optikou dobráckého vesnického blba, pro kterého věci takto prostě jsou, protože je zvyklý nezabývat se problémy, které se ho bezprostředně netýkají. Nakolik je to inspirativní nebo nebezpečné se vlastně ještě sám nemůžu rozhodnout, ale mám, že vzniká určitý trend pozitivních filmů o dobrovolně se izolujících mužích (viz loňský Le otto montagne), kteří nacházejí usebrání sami u sebe. Samozřejmě, že mají i svou životní lásku, ale ta musí být pro účely zápletky ideálně mrtvá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu románu Trafikant (Der Trafikant, 2012, česky 2014, zfilmováno 2018) si filmaři znovu vybírají téma zpracované Robertem Seethalerem. Celý život (Ein ganzes Leben, 2014, česky 2017) je beletrizovaným vyznáním lásky k drsné kráse alpského údolí. Jako dramatický oblouk je zde vykreslen život obyčejného člověka, jehož osud formovalo 20. století se všemi jeho klady i zápory. Spirituální sepětí mezi člověkem a krajinou, mezi životem a smrtí. Silný zážitek v nejlepší tradici berg-filmu. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Natočit takovouhle reklamu na Alpy, aniž by křičela kýčem, a příběh obyčejného, tvrdého rurálního života tak, aby se i vyslovený měšťák dokázal identifikovat s hlavním hrdinou a vnímat jeho očima, je unikátní počin. Do všech stran vybalancovaný mikrohistorický portrét s citlivým hudebním doprovodem, radost se dívat ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama