Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (146)

kinej 

všechny recenze uživatele

Anime seriál Berserk patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy u anime viděl. Animace a kresba sice nejsou na vysoké úrovni, ale to vše je kompenzováno zajímavým příběhem a hlavně akčními sekvencemi, kterých je v seriálu přehršel. Navíc oproti jiným anime není Berserk ani trochu infantilní, naopak je temný a brutální. Červenou barvou rozhodně tvůrci nešetřili. ()

seipy 

všechny recenze uživatele

Na Berserk jsem se díval na doporučení od anidb a ani jsem moc nečekal od 14 let starého anime. Více jsem se mýlit nemohl. Ve chvíli, kdy jsem si zvykl na statickou animaci mě příběh pohltil způsobem, že jsem prožíval každičký okamžik s hlavními hrdiny. A hudba, i když je jednoduchá a opakuje se, je velice emotivní. Nechápu jak dokázali, že se člověk tak moc vcítí do jednotlivých postav a soucití s každým těžkým rozhodnutím, nebo se raduje nad každou vyhranou bitvou. Rozhodně ale toto temné fantasy posunulo mou příčku anime možností zase o něco výše. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebyla to láska na první pohled. Bitvám jsem vyčítal jednoduchost, atmosféře zase falešné fantasy pozlátko. Jak ale Gutsova pouť s Jestřáby pokračovala, omotávali si mě Griffith a spol. kolem prstu tak snadno, že bránit se by nemělo smysl. Zapletl jsem se do intrik, zamiloval do Casky a hlavně jsem pravou oddaností toužil být blízko těch chvil, kdy se Guts rozmachuje neporazitelným mečem. A ať už divák předvídá jakýkoli konec, stejně se nemůže dostatečně připravit na úchvatné a (byť nešťastně vynucené) neskutečně troufalé epické drama. Ale teď už škoda slov a neznalí ať utíkají koukat, protože tahle cesta se jednoduše musí prožít. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem to odkládal, jednak proto, že jsem si chtěl nechat nějákou anime kultovku na horší časy a jednak proto, že mě fantasy obecně něják zvlášť neláká.... a jak to dopadlo? ....Jestliže první díl(y) nastřelily nějáké to očekávání které se pak po3/4 série nenaplňovalo a místo toho divák sledoval "jen" vzestup Kumpanie jestřába (jejich úspěchy v bitvách, vzájemné vztahovky a vhledy do minulosti a motivací jednotlivých postav), tak posledních pár dílů se to zvrtlo do neuvěřitelně drásavého, sugestivního a depresivního pekla plného hrůzy, zmaru, beznaděje a strachu. Celou sérii jsem byl přesvědčený, že -přestože jde o solidní válečné drama s velmi propracovanou psychologií a prvky fantasy- více než 4 ze mě nikdo nevytříská, ale za tu kulervoucí koncovku tam tu pátou hvězdu přecejenom dokopnu protože u téhle až psychedelické noční můry se mi klepal svěrač více než u všech moderních USA horrorů dohromady.. Respect a teď jsem zvědavý co se z toho povedlo vytřískat filmové sérii Golden Age Arc. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

No tak to jsem fakt nečekal. Moje první setkání s anime seriálem a takový kalibr hned na začátek. Byl jsem překvapen, že i kreslené postavy dokáží zahrát emoce, které by nezvládl i lecjaký živý herec a můžou prodělat opravdu zajímavý vývoj, který se jen tak nevidí. A po závěrečné episodě jsem zůstal pouze nehnutě sedět a snažil se vzpamatovat z toho zážitku, který vám konec přichystá. Fakt škoda té neuzavřenosti, takže vzhůru na mangu. Manga: O dost lepší, než anime. Když někdo považuje seriál za příliš brutální, tak oproti manga je to nic. Taky daleko je zde více otevřené sexuality hraničící skoro až s pornem. I v ději, který pokrývá seriál je více postav, především Skull Knight (díky tomu už i chápu, proč seriál končí zrovna v oné vyhrocené situaci). Výborně hodnotím kresbu, která je především u velkolepých výjevů přímo úchvatná. Zbytečná mi přišla pasáž Lost Children, které byla spíše výplní, mezi konce linie s Band of The Hawk a putováním Gutse a Cascy s novými charaktery. Tady už to šlo trochu dolů, jelikož se z poměrně realistického děje před Zatměním, stává příběh jedním velkým fantasy obludáriem. Zatím dočteno do Volume 33. Doufám, že už se nebude vymýšlet nová zápletka a vše bude směřovat k ukončení i tak velmi skvělého příběhu, na které ale bude ještě potřeba několik volumes. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama