Reklama

Reklama

Jak se dožít stovky: Tajemství modrých zón

(seriál)
  • USA Live to 100: Secrets of the Blue Zones
Trailer
USA, 2023, 2 h 37 min (Minutáž: 33–45 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Vyrazte s Danem Buettnerem do pěti jedinečných míst téhle planety, kde lidi žijí neobvykle dlouhý život plný zdraví a energie. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Brain32 

všechny recenze uživatele

Tak kdo by nechtěl koukat a zajímaly ho pouze "CORE" informace, jak se dožít stovky ve zdraví, tak tady to máte :) Místa: Okinawa, Sardinie, Ikaria MINDSET - být v klidu, smích léčí, rychle odpouštět a nežít ve zlosti (nehněvat se na někoho, to nás jen ničí) Jíst do polosyta a nepřejídat se - přestat jíst, když jsme na 80% plní - Hara hachi bun me + JÍST POMALU, vychutnávat! Konkrétní tipy na jídla a stravu - minestrone, fazole (klasika i černé), kváskový chleb, dobré sacharidy, ořechy (hrst denně - 3 roky navíc), luštěniny, ovoce, celozrnné obiloviny, borůvky, bylinné čaje, domácí med z Ikarie, kvalitní víno z Ikarie, dýně, převážně ROSTLINNÁ STRAVA - celozrnné produkty, zelenina, sladké brambory, fialová brambora - batáty, pelyněk, hořká okurka, tofu, sója, Fyzická aktivita denně - zahradničení např. POHYB denně neustále i v 80+.. Nemusí to být vyloženě sport a velký výdej, ale pozvolný pohyb denně co nezatěžuje tak klouby Smysl - Ikigai - najít své poslání.. kolektivní důležitost Komunity, mezilidské vztahy - združovat se v komunitách i v důchodovém věku (nebýt sám) + RODINA NA PRVNÍM MÍSTĚ (žádné pečováky - staré lidi doma a péče o ně + moudrost od nich čerpají) STOP chronickému stresu - ovládání stresu - meditace, dech, víra Dobrovolnictví Příroda - procházky do přírody, propojení s přírodou, čerpání energie z přírody a respektování přírody - procítit léčivou sílu přírody, uzemnění Víra Obklopit se dobrou komunitou Držet cholesterol, držet krevní tlak, držet cukr (stop cukrovce) starat se o kardiovaskulární zdraví = pohyb, strava, doplňky, práce se stresem Zpomalit - udělat si čas na věci, co mám skutečně rád - rodina, držet koníčky ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Live to 100 je opravdu minisérie, kterou by si měl pustit každý člověk - první tři díly se zkoumají "modré zóny", kde je i několikanásobný počet stoletých lidí oproti ostatním místům na Zemi a zkoumá se, proč tomu tak je (v různých zónách po celém světě se objevují stejné vzorce). Čtvrtý díl se poté zaměřuje na projekt vytvoření samostatné modré zóny. Věřím, že tohle je něco, co by se mělo pouštět povinně ve školách spolu s drogovou tématikou, doba se mění a lidé jsou na tom po zdravotní stránce hůř a hůř, to samé, co týče jejich životního stylu a tohle je takový návod, který by jim v určité míře mohl nastavit lepší životní styl (samozřejmě pokud oni sami s tím budou chtít něco dělat). Dan Buettner, coby hlava tohohle projektu sympaťák, dobře se na to koukalo. /80%/ ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama