Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (365)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

KONEČNĚ!!! Tenhle film byl zrozen pro IMAX. Za mě nejlepší IMAX zážitek dekády a kdo na to půjde na "obyč" plátnom nebo si to nedejbože nechá domu k TV, tak hodně prohloupí. Timothée je pro změnu talent dekády (už od Call me by your name jsem věděl, že jeho doba přijde). Jo a ze soundtracku od Hanse (A Time of Quiet Between the Storms) jde pokaždé maximální husina :).

plakát

Jak se dožít stovky: Tajemství modrých zón (2023) (seriál) 

Tak kdo by nechtěl koukat a zajímaly ho pouze "CORE" informace, jak se dožít stovky ve zdraví, tak tady to máte :) Místa: Okinawa, Sardinie, Ikaria MINDSET - být v klidu, smích léčí, rychle odpouštět a nežít ve zlosti (nehněvat se na někoho, to nás jen ničí) Jíst do polosyta a nepřejídat se - přestat jíst, když jsme na 80% plní - Hara hachi bun me + JÍST POMALU, vychutnávat! Konkrétní tipy na jídla a stravu - minestrone, fazole (klasika i černé), kváskový chleb, dobré sacharidy, ořechy (hrst denně - 3 roky navíc), luštěniny, ovoce, celozrnné obiloviny, borůvky, bylinné čaje, domácí med z Ikarie, kvalitní víno z Ikarie, dýně, převážně ROSTLINNÁ STRAVA - celozrnné produkty, zelenina, sladké brambory, fialová brambora - batáty, pelyněk, hořká okurka, tofu, sója, Fyzická aktivita denně - zahradničení např. POHYB denně neustále i v 80+.. Nemusí to být vyloženě sport a velký výdej, ale pozvolný pohyb denně co nezatěžuje tak klouby Smysl - Ikigai - najít své poslání.. kolektivní důležitost Komunity, mezilidské vztahy - združovat se v komunitách i v důchodovém věku (nebýt sám) + RODINA NA PRVNÍM MÍSTĚ (žádné pečováky - staré lidi doma a péče o ně + moudrost od nich čerpají) STOP chronickému stresu - ovládání stresu - meditace, dech, víra Dobrovolnictví Příroda - procházky do přírody, propojení s přírodou, čerpání energie z přírody a respektování přírody - procítit léčivou sílu přírody, uzemnění Víra Obklopit se dobrou komunitou Držet cholesterol, držet krevní tlak, držet cukr (stop cukrovce) starat se o kardiovaskulární zdraví = pohyb, strava, doplňky, práce se stresem Zpomalit - udělat si čas na věci, co mám skutečně rád - rodina, držet koníčky

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Po delší době koukatelný Cage. Námět (mimochodem trošku vykrádačka jednoho z dílů Black Mirror) originální, proložení vtipnými scénami tomu dodalo šmrnc. Nicméně se nemůžu ubránit dojmu, že se z toho dalo vytěžit daleko víc.

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Japoncům se Godzilla povedla vyobrazit skutečně epicky. Za to klobouk dolu, po technické stránce pastva pro oči a podmanivý soundtrack tu monumentalitu dokonale podtrhl. Co mi naopak tolik nesedělo (ale nejspíš je to tím, že nemám takové zkušenosti s Japonskou tvorbou) je ta přehnané sentimentalita a přehrávání emocí v podání všech herců. Suma sumárum příjemné překvapení na závěr roku :)

plakát

Oppenheimer (2023) 

VELKOLEPÁ nuda.. Bohužel

plakát

Napoleon (2023) 

Všichni kritizují necitlivý střih, s tím souhlasím, ale co mi vadilo asi nejvíc? Celkové vykreslení Napoleona.. Proč ve filmu nebyl hlubší vhled do Napoleonovo bojových strategií? Vždyť to byla jeho hlavní devíza a proto byl tak slavný. Bitvy byli vždy tak rychlé, bez jakéhokoliv vhledu do strategie/plánování.. Přitom Napoleon byl ten nejlepší válečný stratég, který dny a týdnu koumal tu nejlepší možnou strategii na každou další bitvu. Takhle to působilo jako nějaké "random" pálení z kanónů... Za mě se zkrátka nepodařilo zachytit tu jeho "velikost", kdy vedl více vítězných bitev než Alexandr Veliký a Caesar dohromady.. Přitom Phoenix jako vždy skvělý. Škoda.

plakát

Manželská historie (2019) 

Scénu vyhrocené manželské hádky mezi Scarlett a Adamem řadím mezi jednu z nejintenzivnějších co jsem kdy na filmovém plátně viděl

plakát

Saw X (2023) 

Ohrané a nudné

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Ne, tohle se prostě Scorsesemu nepovedlo.. Přitom tak skvělý námět a takhle to zazdít zejména přepálenou stopáží. Za mě z potenciálního filmu roku zbyla taková zvláštní pachuť..