Spriggan
Hirotsugu KawasakiHudba:
Kuniaki HaishimaHrají:
Ryuji Aigase, Takehito Koyasu- komentáře
kitano
Sice som sa nenudil, ale ani nahodou nemozem povedat, ze by som s bavil nejak extra skvelo. Pribeh sa ubara v nie prilis impresivnom klbku napadov, ktore su pozbierane z mnohych anime, a pritom neprichadza ani s jednym povodnym, originalnym napadom. Tak isto je na tom aj hlavny charakter, ktory dokonalo plocho vystihuje typickeho japonskeho hrdinu, bohuzial, postrada akukolvek hlbku a tym padom aj moje sympatie. A slabucky zaver to uz len zaklincuje potleskom prezivsich. Ale aby som len stale nekidal - animacia je pekna a film napriek spominanym slabostiam celkom odsypa. A ak mate chut na nejake scificko, kludne do toho chodte. Skuste vsak Appleseed, alebo Sky blue. To su uz ine triedy. (6/10)(30.8.2007)
JFL
Ambiciózní pokus o anime blockbuster hollywoodského střihu - viz recenze na Manga.cz.(30.5.2011)
Lhurgoyf
Nádhera! Toto anime je akčnejšie, než ktorýkoľvek akčňák Michaela Baya. Kopec výbuchov, streľby, parádna animácia, zbesilý strih a úžasná pulzujúca masívna orchestrálna hudba. Samozrejme, i tá špetka japonskej úchylnosti sa tu samozrejme nachádza - a v závere stiesnený pocit ako pri kultovej Akire.(30.4.2004)
Jhershaw
Takový děsný míchanec všeho možného. Chvíli se to tváří jako Indiana Jones současnosti, pak jako souboj špionů a la James Bond, dále se do toho přidají mutanti a ekologická poselství...(14.10.2003)
erl
Akční/ Sci-Fi která dějem a vizuálem parazituje na úspěchu kultovní AKIRY. Není divu když producent je sám velký Katsuhiro Ôtomo. Spriggan je kvalitně zrežírovaná podívaná která zabaví a někoho možná i nadchne.(15.5.2008)
M.Macho
Ani když se nevyhnu jistému srovnání s Akirou, je to prima věc. Mne (ko)mixy všeho možného báví, můžu si v duchu hrát hru, aneb na co se ta a ta sekvence odkazuje . Určitě je to parádní vizuální podívaná, které neurazí...(27.6.2008)
Spock
Dějový spletenec mnoha žánrů, který mohl ve výsledku dopadnout mnohem hůře. Ne že by mi sedmnáctiletý super agent přirostl nějak k srdci, jeho francouzský kolegy mi přišel o dost sympatičtější, ale zase tak zlé to nebylo ani s číslem 43. Když se začal na konci rozebírat jeho soukromý život, tak mě to trochu překvapilo. Nakonec uvidíte sami pokud se na film podíváte. Souhlasím ale s ostatními v tom, že kvalita animace hodnocení filmu dost pomohla.(29.11.2008)
merigieren
První půlka akční mlátičko-střílečka s mnoha výbuchy. Pak přijde malý prcek se scifi monology, které pronáší při utápění se v božské moci. Ale kdyby byl bůh, tak by to udělal ještě než začal film a s nikým by se nevypovídával. To prostě nemělo smysl, ale pořád se tam přitom stříleli a hýbali. Asi jde jen o hezké obrázky a nekončící akci, protože zamýšlet se proč bůh vysvětluje plány lidem, které plánuje zabít, nebo se nechá bodnout, když předtím toho bojovníka pohledem drtil ? Na víc jak horší 3* to nemá.(16.4.2010)
2Hitman3
Graficky nadherne, pribehove prumerne. Nejak se mi nedarilo szit se s hlavnim hrdinou, vsechna ta tajemstvi a otazky kolem neho jsou vsak postupem casu vysvetleny, byt obcas jen v naznacich. Prislo mi to jako mix nejznamejsich anime napr. podobnost hlavniho zapornaka s Akirou je do oci bijici. Stoji za shlednuti, ale neni to neco k cemu se budu vracet.(24.3.2011)
pilotson
Chabý pokus o napodobeninu Akiry, bezduchá akčná 'řežba' so zlým scenárom. Všetky tri * patria výtvarníkom a animátorom, škoda ich mimoriadne kvalitnej práce..(30.6.2005)