Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

tom88 

všechny recenze uživatele

Miestami prekrásna animácia a zvuk, no miestami príliš obyčajné. Dej je chaosný, no celkom dobrý. Podobných sci-fi by malo vznikať viac, dokonca aj podobné vizuálne spracovanie je veľmi príťažlivé. Postavy nie sú vínimočné, ale hrdinské motívi sú fajn. Na podobné kúsky sa teším čo raz viac, ale v porovnaní s Vexillom 2077 je to oveľa slabšie. 68% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po bezmála rok trvajícím půstu jsem si opět dopřál anime a není náhoda, že je z Jižní Korey, ze zemičky, jejíž filmy mne poslední dobou nejvíce fascinují a dojímají. Ani toto anime zkombinované s renderovaným filmem nezklamalo, vizuální stránka je špičková, děj chytlavý, skvělou hudbou podbarvené dlouhé jízdy motorek a let kluzáku nádherné a konec patřičně dojemný. 5 hvězdiček nedávám ze stejného důvodu jako mnozí ostatní, krátká stopáž, málo propracované charaktery a jen zlehka načrtnutý příběh film trošičku srážejí. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já manga normálně nežeru, ale občas nějaké zkusím a někdy to dokonce i celkem příjemně překvapí. Jako třeba Zkáza Ostravy... pardon, Ecobanu, jak byl kreativně česky pokřtěn snímek "Wonderful days". Příběh je sice prostinký a s logikou se nepotkal, klišé stíhalo klišé, ovšem grafická stránka na mě udělala výborný dojem a když tentokrát postavy neměly bulvy jako lemur, překvapený nadrženým medvědem, působily navzdory zjednodušení docela lidsky a dokázaly ze mě dokonce vydupat i špetku sympatií (konkrétně jsem pocítila nepochopitelnou slabost pro velitele ostrahy:-)). Škoda určité naivity, plytkosti, nevyváženosti, mělce vyprofilovaných charakterů, zkrátka všech těch detailů, co odlišují silný příběh od průměrného. Koukalo se na to hezky, ale to je bohužel všechno. Jo, a může mi nějaký znalec asijské fauny ozřejmit, co za zvíře bylo to pikaču s pruhovanými rohy? 65% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Odvážny pokus o dospelé kórejské anime navodzujúce takmer "movie-feeling", ktoré by zasluhovalo prepracovanejší a nosnejší príbeh. Rámcová biblická symbolika, zračiaca sa v indoktrinovanom prijímaní spasiteľskej role Ecobanu a snových výjavoch Shuia, ktorými rezonujú apokalyptické alegorické obrazy zo Zjavenia sv. Jána, tu funguje len ako ľahká podpera neoriginálnej fabule a preukazuje maximálne priemerné rozprávačské schopnosti tvorcov. Výbušne efektná i melancholicky krehká audiovizuálna stránka skĺzne ako sladký cukrík po diváckom jazýčku, no čochvíľa vyšumí dostratena. Zostáva len pocit, že sa tu Moon-saeng Kim čomusi zľahka približoval, ale zostal kdesi na polceste. Možné konzumovať opakovane, všetok potenciál sa však vyčerpá takmer ihneď (ako to už býva, keď zložíte film z odvarených výpožičiek odinakiaľ). 60% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět, ucházející příběh, skvělá hudba a velmi povedená a zajímavá animace. Celkově hodně povedený zážitek, kterému ovšem výsledný dojem kazí pokus o velké rádoby poetické finále, které se ale u mě vcelku minulo účinkem. Přesto velmi slušné - 7,5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama