Reklama

Reklama

Najti i obezvrediť

  • Sovětský svaz Найти и обезвредить (více)

Obsahy(1)

Fjodor pozve svou přítelkyni Julii a přátele Viktora a Dimu do rodného sibiřského kraje, kam se vrací po deseti letech. Čtveřice se domnívá, že si zarybaří a zaloví, ovšem hned po příjezdu se dozví, že právě došlo k přepadení autobusu vezoucího mzdy dělníkům lesního závodu. Účetní byla zastřelena, řidič zraněn a zmizelo téměř čtvrt milionu rublů. Záhy se ukazuje, že pachatelé musejí znát místní kraj, protože se prakticky beze stopy dokázali ztratit. Viktor, Fjodor a Dima hodlají při hledání zločinců pomoci. Netuší, že část bandy vnikla do domu Fjodorova bratra a drží jeho rodinu jako rukojmí. Další dva muži přepadli tábořící dvojici u řeky a s unesenou dívkou prchají v ukradeném člunu. Lupiči zase nemají ponětí, že Julia a Viktor jsou elitními sportovními střelci. Do tajgy také míří zásahová jednotka s jasným cílem - vyhledat a zneškodnit.
Sovětský film s akčními prvky zachycuje několikahodinový úsek, ve kterém nahlíží na stejnou situaci z obou pólů. Paralelně se v něm rozbíhá několik povahových rovin, díky nimž není jasné, jak se kdo v kritické situaci zachová. Film se dostal do Československa až dva roky po svém uvedení. V anglicky mluvících zemích nebyl nikdy uveden. (Robbi)

(více)

Recenze (2)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Čtyři přátelé přijíždí na dovolenou z Moskvy trochu si zalovit do zapadlého sibiřského městečka. Ale v tu dobu tam pět banditů přepadlo, zabilo a okradlo o velké peníze inkasistu, takže si ti dovolenkáři užili úplně jiného lovu, když se zapojili k vyhledávání a zneškodnění nebezpečných pachatelů. Dějová linie je vcelku jednoduchá a očekávatelná, ale příběh nepostrádá napětí, je tam hezká příroda - to by člověk neřekl, co je v tajze stromů :-). Je zajímavé, že tam samoty měly vysílačky, což bych v SSSR nepředpokládal vzhledem k politické situaci, ale byly asi jen s nějakými místnmi frekvencemi a s malým dosahem v regionu. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Je třeba si už jednou uvědomit, že ne všechno, co je ruské/sovětské, musí být a priori špatné. Až na zbytečně zkažený poslední záběr jde o zajímavé dílo, u kterého se nedá odhadnout vlastně vůbec nic. Ani to, kdo si vytáhne v závěrečném souboji pomyslnou kratší slámku. ()

Reklama

Reklama