Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Seminář" je v podstatě další klišovitý slasher bez pozadí a s dávkou humoru, který z filmu dělá spíše komedii. Film není vyloženě vtipný, ale spíš odlehčený. Já jsem zastáncem tvrzení, že komediální prvky do hororu prostě nepatří, ale tady mě potěšila režijní kreativita, kdy vtip kolikrát nevychází jen z dialogů, ale třeba i ze záběrování nebo střihu. Herci vnášejí do filmu velkou grácii a tu si udržují i ve chvílích, kdy se musí postavit vrahovi. Dokáže vás vtáhnout do děje jednoduchým vzorcem, výbornými dialogy, dostatečně prokreslenými postavami, pěknou přírodou švédských lesů a zápletkou, která je sice šablonovitá, ale přesto zábavná! S představováním hlavních postav si dává na čas, takže než se začnou dít nepříjemné věci, divák se rozhodne, u kterých doufá, že by mohly přežít, a u kterých doufá, že zemřou! Vraždy jsou rozmanité a pěkně krvavé, i když většinou ne příliš explicitní. Spíše vidíme cákance krve než způsobená zranění. Nejlepší scéna je za mě vířivka se sekačkou a takové šití hlavy bylo taky slušně nepříjemné! Přišlo mi docela zábavné, že vrah používá masku, kterou přinesl jeden ze skupiny, maskot projektu než něco, co měl od začátku. Jeho důvody jsou pochopitelné a přitom průhledné, ale vraždy jsou velmi nápadité. Krásné střihové scény mezi lovem a párty, zabíjením a pitím, dělají z tohoto filmu krásný zážitek. /70%/ ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Vydarený príspevok rozširujúci počtom skromnú kategóriu život vysávajúcich firemných teambuildingových konferencií, ktorá sa doslova otočí v boj o holý život. A po dlhšej dobe hororová komédia, ktorá idúc v stopách slasheru pobaví svojou jednoduchosťou v priamej konfrontácii zabijaka proti kapitalistickej expanzii zasahujúcej do života bežných ľudí, pričom tí najskorumpovanejší sú zároveň najviac ohrození. 65% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Švédský Seminář je bohužel dost nefunkční podívaná, a to především v obou hlavních směrech, kterými se navenek prezentuje, tedy jak po stránce hororové, tak té komediální, či lépe řečeno odlehčené, jelikož přeci jen jsem pořád zastáncem tvrzení, že vyloženě komediální prvky do hororu prostě nepatří, takže to raději nazývám odlehčením, než přímo vtipem. Každopádně je to ale skutečně tak, že ani jedno z toho nedokáže filmu pomoci k nějakému pozitivnímu výsledku. Po hororové stránce se totiž jednak většina mordů odehrává mimo záběr, což považuji za prvotřídní tvůrčí přizdisráčství, a škoda je to pak o to větší, že těch vražd je tu fakt spousta, čímž se zde mohli filmaři vyřádit až až, ovšem jak krvavých stříkanců, tak gore efektů se zde příliš divák nedočká, a tak ve většině případech je zpracování jednotlivých likvidací ponecháno spíš na divácké fantazii, a jednak tu v tomto ohledu nefunguje ani napětí, jelikož vrah je odhalen prakticky v nějaké polovině filmu, ne-li dřív a ani jednotlivé scény nejsou zpracovány napínavým, či nečekaným způsobem, z čehož vychází jen nudné mimozáběrové vybíjení postav bez nápadu a překvapení. No a co se té odlehčenosti týče, tak ani ta nepůsobí vůbec přesvědčivě, i když se o ní tvůrci pokoušejí dost často, a to především pomocí chování postav a jednotlivých dialogů, nicméně ani jeden pokus mi nedokázal vyloudit na tváři ani úsměv, čímž se z odlehčených momentů stávají momenty spíše trapné, což asi také nebyl úplně tvůrčí záměr. Za mdlou jinak musím označit i atmosféru, respektive atmosféra se tu ani vlastně nepodařila navodit a pointu nemá cenu ani řešit, jelikož jak jsem již zmiňoval, vrah je prozrazen více než brzy a tvůrci v závěru z žádným zvratem přijít nedokázali. Takže za co vlastně dávám ty tři *, když jsem tu téměř všechno zkritizoval? Za velmi výrazné a sympatické herce a jejich jednotlivé postavy, které mě zaujaly a bavily a díky kterým mi část strávený na tomto Semináři nakonec ve výsledku utekl alespoň průměrným způsobem, nicméně vyždímat z toho šlo určitě víc, mnohem víc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná švédská komedie s ne moc líbivými, ale v zápletce dostatečně funkčními postavami. A s mordy, které - vzhledem k tomu že film nemá ani špetku hororové atmosféry - překvapí neúměrnou brutalitou. Chválím přístup, že film první masakry vedlejších postav neukazuje a dynamicky je prostříhává do veselých okamžiků party hlavních postav. Jejich likvidaci pak ukazuje detailněji, což vytváří alespoň nějaký koncept “slasher gradace”. A úplně poslední mord je vysloveně lahůdka. Za něj pevná třetí hvězda. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení ze Švédska. Tento slasher není sice originální a jede na zajeté šabloně a diváka nemůže ničím překvapit, co se týče identity a motivace záporáka i vývoje vztahů mezi postavami. Ale vůbec to nevadí. Švédi servírují zábavný a kreativně natočený komediální slasher u kterého se bude divák dobře bavit. Je to příjemná jednohubka s dobrou chemii mezi postavami, s drsnými a nekompromisními vraždami u kterých překvapí velká porce krve. Švédi se zde pěkně vyřádili a rád bych tento film doporučil každému, kdo má rád slashery a hledá na večer nějaký odlehčenější horor. 7/10 ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama