Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď si človek zoberie tie semináre vo všeobecnosti, či už kňazské alebo aj takéto kolegiálne, tak má vzhľadom na priebeh týchto seminárov pocit, že to slovo je odvodené od slova semeno, ale nie je tomu vždy tak. Niekedy to môže skončiť riadnou sekanou, na nešťastie účastníkov však nejde o sekanú z mletého mäsa. Slasher s komediálnymi prvkami a typickými škandinávskymi prvkami, ktorý nie je v rámci zmesi žánrov výnimočný, ale nuda to nebola. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slasher křížený černou komedií.  Severské úchylnosti tedy příliš nepobral, ale malý závan cítit byl. Každou chvíli jsem čekal, kdy macatá šéfová Ingela nasedne na svého hubeného koníčka Jonase  nebo se Kaj bude kát za osamělé dobrodružství  na záchůdku, ale Švéd holt není Dán a Hon tedy jen ten žánrový s nesmrtelným strojově neúprosným zabijákem, jenž se ničeho kromě rozzuřené důchodkyně neleká.   Teambuildingové pičičárny lehce, ale příjemně zkarikovány, kdo jednou zažil, vždy ocení,  tradiční ústupek dnešním "multimravům"  snesitelný (tragickým hrdinou  Amed, superhrdinkou Bahar)  a vybíjená hravá, zábavná a někdy i překvapivě originální (bít starce se nevyplácí).  Potěšilo, pobavilo,tři by byly akorát,ale je jich tu zbytečně moc. ()

Reklama

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to krvák, toto sadlo ideálne vďaka zasadeniu do lesného prostredia a postavám, ktoré boli tak hlúpo divné, že boli až chutné. Update: Hneď po napísaní recenzie som si prečítal recenziu od LIVINGDEAD, ktorá to presne vystihuje:  "A jet s takovými lidmi, jako byli ve filmu, tak bych je pozabíjel sám.." ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošnicky vypiplanej a velice zábavnej slasher, kterej umí nádherně pracovat s nadsázkou, humorem, a hlavně s postavama a chemií mezi nima. A aby ne, když na scénáři dělal Nor Thomas Moldestad, kterej se už v tom nejlepším světle ukázal svou prací na prvních dvou dílech kultovky Fritt vilt. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Švédský Seminář je bohužel dost nefunkční podívaná, a to především v obou hlavních směrech, kterými se navenek prezentuje, tedy jak po stránce hororové, tak té komediální, či lépe řečeno odlehčené, jelikož přeci jen jsem pořád zastáncem tvrzení, že vyloženě komediální prvky do hororu prostě nepatří, takže to raději nazývám odlehčením, než přímo vtipem. Každopádně je to ale skutečně tak, že ani jedno z toho nedokáže filmu pomoci k nějakému pozitivnímu výsledku. Po hororové stránce se totiž jednak většina mordů odehrává mimo záběr, což považuji za prvotřídní tvůrčí přizdisráčství, a škoda je to pak o to větší, že těch vražd je tu fakt spousta, čímž se zde mohli filmaři vyřádit až až, ovšem jak krvavých stříkanců, tak gore efektů se zde příliš divák nedočká, a tak ve většině případech je zpracování jednotlivých likvidací ponecháno spíš na divácké fantazii, a jednak tu v tomto ohledu nefunguje ani napětí, jelikož vrah je odhalen prakticky v nějaké polovině filmu, ne-li dřív a ani jednotlivé scény nejsou zpracovány napínavým, či nečekaným způsobem, z čehož vychází jen nudné mimozáběrové vybíjení postav bez nápadu a překvapení. No a co se té odlehčenosti týče, tak ani ta nepůsobí vůbec přesvědčivě, i když se o ní tvůrci pokoušejí dost často, a to především pomocí chování postav a jednotlivých dialogů, nicméně ani jeden pokus mi nedokázal vyloudit na tváři ani úsměv, čímž se z odlehčených momentů stávají momenty spíše trapné, což asi také nebyl úplně tvůrčí záměr. Za mdlou jinak musím označit i atmosféru, respektive atmosféra se tu ani vlastně nepodařila navodit a pointu nemá cenu ani řešit, jelikož jak jsem již zmiňoval, vrah je prozrazen více než brzy a tvůrci v závěru z žádným zvratem přijít nedokázali. Takže za co vlastně dávám ty tři *, když jsem tu téměř všechno zkritizoval? Za velmi výrazné a sympatické herce a jejich jednotlivé postavy, které mě zaujaly a bavily a díky kterým mi část strávený na tomto Semináři nakonec ve výsledku utekl alespoň průměrným způsobem, nicméně vyždímat z toho šlo určitě víc, mnohem víc. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama