Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Poslední recenze (1 643)

plakát

Havěť (2023) 

Když jsem odcházel z kina, vzpomněl jsem si na Matrix. Nekecám. Ten pocit, když čekáš celej život na jeden konkrétní film... a on nakonec přijde! Navíc v takhle neodolatelné kombinaci Arachnofobie a Rec 2. Co že tu máme? Tak třeba špinavou atmosféru zaplivaného činžáku plného tmavých koutů, bandu upištěných výrostků/ zlodějů, co mezi sebou řeší problémy, i policejní jednotku, která nepustí nikoho z baráku ven. Rozdíl je jen v enemácích. A tady se sluší dodat, že Vermines vážně nejsou film pro arachnofobiky, protože jakmile se zhruba ve 40. minutě šlápne pořádně na plyn, tak je to místy fakt peklo. Pavouci jsou zprvu v botách, větracích šachtách a odpadech, pak už lezou z psů a tělních otvorů, až se z toho i Bloody párkrát nervózně zavrtěl v sedačce :) Škoda, že to režisér poslal trochu do sci-fi. Ta rychlost, jakou se jeden pavouk rozmnoží a jeho potomstvo naroste, citelně narušuje trochu víc "uvěřit", zásahová jednotka se chová jako banda kokotů a navíc tomu v závěru trochu spadne řetěz. Dokonce je tu celá desetiminutovka, kdy se neukáže jediná chlupatá potvora! Takže objektivně spíš za 4 hvězdy, ale vzhledem k faktu, že Arachnofobii beru jako mainstreamovou hororovou komedii, nebál bych se Vermines označit jako zatím nejlepší čistokrevný pavoučí horor.

plakát

The Last Voyage of the Demeter (2023) 

Velké zklamání. Nejhorší bylo zjištění, že Demeter není vůbec děsivý. Atmoška asi uplavala spolu s krysami na volné moře. Přitom ten potenciál tu byl obrovský: rozbouřené moře, loď s drsnou posádkou, v podpalubí hladové monstrum a na obzoru žádná pomoc ani pevnina. Co je tedy špatně? Největší problém bych viděl v rozpočtu, poněvadž i přesto, že film produkovala Spielbergova společnost Amblin, která do něj strčila 45 milionů, výsledek stále dost zaostává za takovým tím hollywoodským standardem (možná to chtělo těch milionů 80, aby to vypadalo). Většinu peněz štáb vrazil do lodi, takže pak paběrkoval na céčkových hercích a horších VFX. Mimochodem, překvapilo mě, jak hnusný a levně vypadající vizuál to má. Strčit Demetera do televize mezi Xenu a Herkula, krásně by tam zapadl, beze srandy. Scénář, jakoby vytáhnutý ze šuplíku z 90. let, tak háže všem postavám klacky pod nohy, aby celá mužská posádka mohla dělat nesmysly. Není divu, že jim milosrdný scénárista přidělí ženskou, aby námořníky naučila, jak otevřít kapitánovu kajutu - brokovnicí, jak jinak! V podstatě ani nevím, za co ty tři hvězdy, nedokážu je uhájit. Tak možná za gore, nějaké masky, zabité děcko, nebo za ten sympa námět? Nebo možná už jen za to, že Demeter není další tuctovka s kupou zombies nebo duchů. 5/10

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) 

Asi úplně první NĚMÝ sci-fi horor, co jsem viděl. Hlavní hrdinka za celou dobu nepromluví, ani těch pár vedlejších postav neřekne ani popel. Nelze se tedy divit, že do takhle tiché scény dorazí vesmírná delegace už po úvodních 10 minutách, přičemž vesele a hlavně potichu obsadí celé městečko. Škoda, že emzáci mají dost klišoidní design (snad jen ta "pavoučí matka" se vymykala), protože jinak jsou to docela kluci pracovití a naši hrdinku nahání téměř ustavičně. Škoda, že tahle svižně odsýpající jízda v závěru citelně přibrzdí a finišuje trapným, sluníčkovým epilogem, v němž budou šťastné obě strany (lidstvo i marťani), diváci ale nikoliv.

Poslední hodnocení (5 214)

Havěť (2023)

04.03.2024

Sněžné bratrstvo (2023)

03.03.2024

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)

02.03.2024

Nech svět světem (2023)

24.02.2024

Crazy Joe (2013)

18.02.2024

Zabiják (2023)

17.02.2024

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023)

07.02.2024

Velryba (2022)

04.02.2024

Aterrados (2017)

04.02.2024

Reklama

Poslední deníček (40)

Halloween 2022

Letošní Halloween jsem si docela užil. Nejen, že jsem si tenhle nejzábavnější svátek v roce prodloužil hned na tři večery, ale poté, co drahá polovička nakoupila sadu pro "carving", konečně jsem se mohl pořádně vyřádit i na svojí dýni. Ta mi sice dala celkem záhul (strávil jsem u ní tři hodiny), ale výsledek stál za to. No a co moje filmová nadílka? Ta se skládala většinou z novinek, proloženou jedinou klasikou. Tu zastoupil jen Amityville: Possession - výborné pokračování o ďábelském domu, u něhož vážně hrozí pošpinění trenek/kalhotek (záleží kdo to čte). Pokud jste tedy ještě neviděli, určitě napravte. Dále jsem si připravil černošské scífko Nope, sklepní novinku Barbarian, uječenou FF komedii Deadstream a hlavně temnou gothiku z Polska Ostatnia wieczerza (ten český název neberu), která mně svojí lahůdkovou atmosférou udělala radost největší. K některým z nich postupně napíšu komentář. Jo a rozkoukal jsem animovanou Metalocalypse - ta není úplně hororová, ale je to slušná prdel :)

Halloween 2022

Ovládací panel
77. nej uživatel Česko
320 bodů