Reklama

Reklama

Recenze (4)

troxor 

všechny recenze uživatele

Viva la revolucion! Viva la... Život revolucionáře bez peněz, bez domova, bez rodiny, bez práce (to by mu až tak nevadilo) ale hlavně - bez revoluce. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Che Guevara je mrtev, ať žijí Che Guevarové! Aneb, jak zpívá Bob Marley: "Soon we'll find out who is the real revolutionary/ Cause I don't want my people to be contrary." Znám dva takové Che Guevary: jeden bydlí už devět let v zemljance v březovém hájku nad Lhotkou (u Žďáru n.S.) a druhý (už druhá generace) v dubovém lesíku u Adamova. Ovšem na tohohle zdaleka nemají, hlavně intelektuálně. Jeho svobodný a nespoutaný způsob života i jeho smrt nelze brát jen jako žert, i když je to možná jako žert míněno. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Dalsi z vybornych jugoslavskych komedii tentokrat o jednom revolucionari Babi Papuskovi ( jako vzdy skvely Danilo 'Bata' Stojkovic), ktery veri v marxismus, sepisuje nesmyslne traktaty o revoluci a vyhyba se jakekoliv praci a predstira, ze ma rakovinu. Nektere scenky jsou fakt spicovy :)., Opravdu skvela komedie :). Takove komedie by mela napr. davat CT2. Velka skoda, ze zatim u nas nebyla tato komedie vysilana :(. ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Nečekaně humorná pecka. Pokud Vás v popisu filmu odrazuje, že jde o nějaký "vlhký sen" o intelektuálovi školícím všechny okolo, můžete zůstat zcela v klidu. Jde o film tak bezdomovecký, jak jen může být. Nejde jen o hlavního hrdinu, ale všichni a vše zobrazované je nějak rozbité, v rozkladu, prostě "dojebané" a ve své autenticitě komické. Upřímě nechápu, jak něco natolik "společensky rozkladného" mohlo za komunistů vzniknout, celé to má podstatně vetší říz než třeba československé komedie z dané doby. ()

Reklama

Reklama