Reklama

Reklama

Kurýr z Madridu

  • Španělsko El correo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje podvodníka a jeho vzestup na vrchol korupce, která provázela realitní bublinu po zavedení eura ve Španělsku. (FunDinDung)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (10)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podobných příběhů o různých podvodnících tu za poslední roky bylo hned několik a třeba takoví Poláci v nich přímo excelují. Tohle je celou dobu dost nuda a nejzajímavější na tom jsou španělské reálie a španělský bordel, který se jich drží do dneška. Jinak akce tu není prakticky žádná, postavy nesympatické a o nějakém velkém napětí taky nemůže být řeč...40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áno, napätia tu veľa nie je, ale za to má to punc zaujímavosti. Zaujímavosti o tom, ako to v skutočnosti prebiehalo v Španielsku pri prechode na euro a že tak, ako pri všetkých finančných zmenách, je to skutočné el dorado pre podvodníkov. Len niektorým na to prídu a iní sú "úspešní podnikatelia". ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V mé série nepovedených náhodných výběrů na Netflixu jsem narazil na toto rádoby stylové španělské drama o jednom zlodějíčkovi, který si praním špinavých peněz myslel, že sežral šalamounovi hovno a nakonec skutek utek. Film, který má obrovskou snahu si hrát na španělskou verzi Vlka z Wall Street, ale tvůrci na to prostě vůbec nemaj. Scénářem, střihem nebo prostě režisérskou stolicí. Jediná zajímavá jsou pak vlastně ty fakta o španělské ekonomice, které film sem tam vysype z rukávu. ()

Massaro74 

všechny recenze uživatele

Pohádka o skromném komorníkovi, který popadne lákavou příležitost a pustí se do praní špinavých peněz Stále nemá dost, až jednou tvrdě narazí. Film na základě skutečných událostí probíhajících po zavedení eura ve Španělsku. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Filmy s tematikou "mladý poslíček se na chvilku stane králem zločinu a pak si pro něj přijede policie" mě už přestaly bavit, protože obsahově jsou vlastně stále stejné, a je jedno, kde se odehrávají. Na Kurýra z Madridu jsem se podíval vyloženě jen kvůli Arónu Piperovi, který snímek táhne dopředu, ale jinak vlastně nemá čím zaujmout, jakkoli můžou být fakta o španělské ekonomice nultých let pro někoho zajímavá. Filmařsky to neurazí, ale ani nenadchne a scénáristicky to klouže po povrchu, takže jediným kladem je tu nakonec pouze zmíněný Arón Piper a jeho hezké tělo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Španielske noviny Diari de Tarragona napísali, že film "obsahuje niektoré prvky, ktoré z filmu Vlk z Wall Street urobili úspešný projekt". (Arsenal83)
  • Film trvá od roku 2001 do roku 2011 (bez flashbackov). (Arsenal83)
  • Postava Ivana (Arón Piper) nie je skutočná, ale je to zmes rôznych postáv zo skutočného života. (Arsenal83)

Reklama

Reklama