Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade s tým filmom nemám najmenší problém. Ani po rokoch. A ani po vyše dekáde, kedy som ho videl po prvý raz. Jackie Chana mám v tomto jeho období veľmi rád. Či už nápaditosťou akčných scén, alebo veľmi sofistikovaným ale zároveň bláznivým humorom. Prvé Police Story je ale skvelou žánrovou záležitosťou, pretože veľmi umne a prezieravo kombinuje vážnu krimi s bláznivou akčnosťou. Postavy a zápletka fungujú a vytvárajú pomerne hutný príbeh o zlosynovi a dobrosrdečnom policajtovi. Do toho nejaké tie úplatky, korupcie a podplácanie a dve spanilé slečny snažiace držať krok s hlavným hrdinom, a prežiť. Jedna z najlepších Jackieho sérií. Tu naozaj zaváži len jediné. Či máte jeho filmy radi alebo nie. Pretože aj napriek kvalite a menším obmenám, je to v zásade stále to isté. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní zábava i akce. jackie Chan v nejlepší formě. Hodně poctivý film. Je z nej cítit ta obrovská chuť Jackieho i celého jeho štábu udělat poctivou akční jízdu. Vypadá mnohem dražší než jaký měla veskutečnosti rozpočet. No a když člověk ví že všechny ty těžké akční kousky točil samotný Jackie bez dablérů tak musí jednoduše smeknout. Však taky Jackie ke konci po všech těch pádech a průchodech přes pravé (!!!) sklo vypadá hodně zřízeně. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Že má Jackie vrcholnou formu je vidět z každého jeho pohybu, je úplně gumovej a sebevětší tríček udělá s až neuvěřitelnou lehkostí. Jackie je asi nejlepší kaskadér co znám a tenhle film to jasně potvrzuje, scéna s autobusem je nezapomenutlená a sjezd po tyči nebo rozbíjení skel hlavou taky asi není úplně nejejdnoduší věc na světě :-) Bojové scény mají výbornou choreografii a jsou skvěle dynamicky provedené, dost je vidět že i Jackie-režisér tomu rozumí a ví jak natočit adrenalinovou bitku, aby dobře vypadala. Humorná stránka je taky docela v pohodě a dostalo mě co Jackie dokáže vyždímat třeba z tak prvoplánové scény jako je šlápnutí do hovna. No a ten konec je o dost drsnější, než jsme z jiných Jackieho filmů zvyklí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Sotva by som o tento film zakopol (ani ikona Jackieho Chana ma nikdy nijak zásadne neoslovila). A moja veľká vďaka tévé dajto, že som na nej náhodou objavil svoju najnovšiu akčnú modlu. Aj keď to nemá sexappeal iných akčných filmov západnej produkcie (arnie a sylvester vedia...), musím povedať, že ide o najpoctivejší akčný film aký som kedy mal tú česť sledovať! Samozrejme je tam hromada hluchoty, ale je v tom aj istá neskrývaná svedomitosť (presne som to nemeral, ale zdá sa mi, že pol stopáže tvorí akcia a naozaj brilantná). Za pravdu mi dáva fakt, že Michael Bay použil ako vrchol svojich druhých Bad Boys 2 scénu, ktorá sa tu udeje do prvých 10 minút. A skoro identicky... Niekde som tu už videl komentár, ktorého posolstvo by som rád postol aj ja: Kedykoľvek Ti bude pripadať, že máš najhoršiu prácu na svete, len si predstav, že si v Jackieho Stuntman crew... ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Legendární Hong Kongský thriller s trochou klasické komiky Jackieho Chana, který ho katapultoval mezi hvězdy. Vynikající akční scény s perfektní choreografií a neuvěřitelnými atletickými a kaskadérskými výkony Jackieho nemají konkurenci, klasický příběh skvěle zrežírovaný ve správném poměru napětí, akce i humoru. Akční klasika. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, při níž Chan Ka Kui (Jackie Chan) uhýbá letící židli, utrpěl na zátylku řeznou ránu. (Rominator)
  • Při jízdě po tyči v obchodním domě si Jackie Chan málem zlomil sedmý a osmý krční obratel. Také si vykloubil pánev (což bylo do té doby považováno za nemožné). (HellFire)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama