Reklama

Reklama

Odvážná hyena

  • Hongkong Xiao quan guai zhao (více)

Obsahy(1)

Lung se naučil kung-fu od svého dědečka. Má od něj však přísný zákaz předvádět své dovednosti cizím lidem. Lung neuposlechne a pustí se do rvačky se třemi podvodníky. Když je bez problémů porazí, nabídnou mu práci v nepříliš úspěšné škole kung-fu. Svým působením ve škole a předváděním specifického bojového stylu upoutá pozornost dědečkova dávného nepřítele. Ten již léta touží po jeho smrti a nyní se mu podaří dosáhnout cíle. Zoufalý Lung se rozhodne pomstít dědečkovu smrt. Zatím však není natolik dobrý, aby dokázal porazit silného nepřítele. Až po tvrdém tréninku bude připraven na nejtěžší souboj svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Klasicky jednoduchý příběh + nadprůměrně zvládnutá akce + typicky Chanovské veselé momentky. Všechno by bylo fajn, pokud by dějová linie SPOLUPRACOVALA - pokud by nestála tak trochu mimo záběr a netvářila se, že si vystačí sama se sebou, všechen ten rozruch kolem je pod její úroveň a vlastně se jí ani netýká ... tudíž není nutné projevovat přílišnou horlivost a zbytečně se vyčerpávat. Jednotlivé akční scény s ní nejsou dostatečně provázané a v podstatě se nemají oč opřít, což je jednoznačně škoda, protože Jackie Chan má naprosto jasno v tom, jak se chce prezentovat. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto Chanovu dílku musím dat čtyři místo obvyklých třech. 90% bitek, 10% jednoduchého humoru. Škoda, že ten poměr Chan v pozdějších filmech obrátil. Ale hlavně je krása sledovat ten vývoj stylu. V úvodní bitce vidíme padouchův styl, a v závěru Jackie díky tomu jeho šílenemu stylu na způsob P. Sellerse, najde na každý chmat protiútok. Tak má vypadat kung-tu film. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Jackie je proste komik. Ty jeho gumovy tanecni komedialni kung-fu kousky jsou skvely a v tomto pripade hodne originalni, co je mi k sakru po tom, ze pribeh sel do haje? Ja chci videt presne takoveho Jackieho Chana, kdy se zesmesnuje v naprosto genialnim sycnchronizovanem koordinovanem kung-fu. On ma tu choreografii zmaklou, skoda jen ze se zaprodal lacinemu Hoolywoodu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pánové a dámy první kung-fu film který jsem kdy viděl, bylo mi kolem 12 let a dost mě to bavilo dokonce i dvojka(ale ta se mi po letech už tolik nelíbí), ale tohle je prostě paráda, super kung-fu a naprosto dokonalé humorné scénky(bolí mě boty), a Chan byl fakt mistr. Tohle je prostě bezchybná choerograficky dokonalá taškařice, na kterou vždy rád kouknu. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Drunken mastera se Jackie rozhodl, že převezme větší kontrolu nad svými filmy (lépe řečeno bylo mu to dovoleno). Choregrafii bitek už si zkusil v předchozích filmech, ale tentokrát přidal i režii. Jackie nevymýšlel nic nového, spíše pokračoval ve stylu nastaveném ve filmech, které dělal s Yuenem Woo Pingem. Takže zase nás čeká převážně komediální úvod a poté drama, trénink a pomsta. Jackie žije se svým dědečkem, trénuje kung-fu, ale má zákaz ho používat, aby neodhalil svůj styl. Takže je jasné, že Jackie ho použije v příštích pěti minutách. Poté co zbije trojici podvodníčků ho ti samí přesvědčí, aby s nimi otevřel školu kung-fu. Trik je v tom, že vždycky když přijde vyzývatel, tak mu Jackie v převleku nařeže a to přiláká studenty. Jackie nosí knírek, čepici, občas se převlékne za dívku. Začátek tlačí na komedii ještě více, než jeho předchozí filmy. Je zde i výborná scéna souboje s hůlkami, kdy se Jackie chce najíst a jeho dědeček mu vždy sousto sebere na poslední chvíli. Když dojde na drama, tak Jackie také přitlačil na pilu. Když jako šílenec útočí na záporáka, tak už jsem si říkal, že to už je trochu moc. Každopádně zúčtování je celkem povedené. Ať už je to souboj proti třem poskokům, nebo proti záporákovi, tak je to kvalitní a dynamická old schoolová klasika s tím rozdílem, že Jackie se při tom šklebí a směje jak šílenec. Zase jedna ze stálic našich televizí, kterou jsem viděl opakovaně, ale předchozí dva Pingovy snímky mám o chloupek raději. Chtělo by to trochu rovnováhy mezi bláznivou komedií na začátku a Jackieho psychotickým stavem ve druhé třetině filmu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Okrem toho, že je to prvý film, v ktorom je Jackie Chan režisérom, zároveň je to jeho prvý projekt, kde už má sám posledné slovo pri choerografii bojových scén. (Peter-1307)
  • Jde o Jackieho režijní debut. (CrypzzXD)
  • James Tien, ktorý hrá úlohu dedka je v skutočnosti od svojho vnuka (Jackie Chan) starší len o 12 rokov. (rogger)

Reklama

Reklama