Reklama

Reklama

Pickupeři

(seriál)
  • angličtina Pick-up Artists (festivalový název)
Česko, 2023, 1 h 15 min (Minutáž: 9–16 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná dokusérie odkrývá pro většinu Čechů neznámý svět pouličního svádění. Aktéry docusoap jsou takzvaní streetaři nebo také pickupeři. Je to skupina mladých mužů, kteří systematicky oslovují dívky a seznamují se s nimi na veřejnosti, především na ulicích. Jsou organizovaní a mají svou vlastní techniku a strategie, které využívají při svých pokusech získat zájem dívek. Fungování jejich komunity je postaveno na kamarádství, bizarním soutěžení, na sdílení zkušeností, ale také na nekorektním přístupu k ženám, na manipulativních technikách a na schopnosti několika z nich vydělávat peníze na těch ostatních. Série nás provede do nitra této kontroverzní subkultury. Prozkoumáme, kým jsou streetaři skutečně a co je motivuje k jejich činnosti. Díky rozhovorům se členy komunity odhalíme jejich příběhy, důvody pro jejich účast a názory na jejich činnost. (iVysílání)

(více)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (7)

Pickupeři (2023) odpad!

V tomto (ne)originálním doku-reality seriálu se setkáváme s partou postihů, co nás zasvětí do kouzelného a neuvěřitelného světa Pickupu (neplést s taxi službami). Většinu epizod sráží dolů/tahá nahoru (vyberte si) (ne)sympatičnost všech zúčastněných. Jen je škoda, že celá tahle sranda pro mě není vůbec vtipná, ani zajímavá. Musel jsem si při sledování pustit kritikou ověnčený pořad Public agent, abych si připomněl, jak se dnes svádí ženy. Diváky bych pro případné otázky a nejasnosti odkázal právě na tento zmíněný pořad. Monotónost ve většině epizod zachraňují jejich závěry, respektive chytlavé české písničky (většinou) z minulého století. Celkově se tenhle experiment HRUBĚ NEPOVEDL a osobně bych ho očekával na našem komerčním placeném odpadu typu pinda+ či "vojo". I-VYSÍLÁNÍ má za mě na víc. Projekt Na záchodcích se mi zamlouval daleko více než tento odpad. ()

Epizoda 1 (2023) (E01) odpad!

Setkáváme se s partou postihů co nás zasvětí do kouzelného a neuvěřitelného světa Pickupu (neplést s taxi službami). Epizodu sráží nesympatičnost všech zúčastněných i fakt, že se celá epizoda odehrává v Brně. A už to je panečku pořádný důvod na to nejnižší hodnocení. ()

Epizoda 2 (2023) (E02) odpad!

V této epizodě sledujeme mrduchtivého kouzelníka Žita, který pomocí svých neuvěřitelných kouzel zvládnul ve slovenském klubu z nic netušící ženy vymámit...pusu? ()

Epizoda 3 (2023) (E03) 

Ono to prostě není vůbec vtipný, ani zajímavý. Musel jsem si při sledování pustit kritikou ověnčený pořad "Public agent", abych si připomněl, jak se dnes svádí ženy. Potencionálním divákům bych pro případné otázky a nejasnosti odkázal právě na dříve zmíněný pořad. Marnost alespoň v této epizodě zachraňuje konfrontační závěr dílu. ()

Epizoda 4 (2023) (E04) odpad!

Nejlepší části epizody začínají být jejich závěry, respektive chytlavé české písničky (většinou) z minulého století. Kája se prostě nikdy neomrzí. ()

Epizoda 5 (2023) (E05) odpad!

Škoda že se výzkum dělal v Brně, kde jsou už od pradávna všichni tak trochu zvyklí na podobné osoby (s pneumatikou na sobě atd). Kdyby ale podobný experiment vyzkoušeli třeba v pražském Sherwoodu nebo v parku Plzeňka na Smíchově, to by byl teprve banger! ()

Epizoda 6 (2023) (E06) odpad!

Klukům to balení na Václaváku moc nešlo, zde ale nemůže za jejich selhání jejich balící neschopnost, nýbrž absence ruštiny/ukrajinštiny, protože jak každý moc dobře ví, zde se bez znalosti azbuky nedomluvíte. Grandioznímu finále tohoto skvělého doku-reality chyběl snad už jen Kluk s kamením....i když počkat! ()

Reklama

Reklama