Reklama

Reklama

Ústav hrůzy

  • USA Don't Look in the Basement! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děsivá lékařská tajemství ožívají. Lékařská tajemství mohou být děsivá! Už když mladá zdravotní sestra Charlotte poprvé vstoupila do Stephenova sanatoria, měla pocit, jako by nebylo vše v pořádku. Hlavní lékař byl zavražděný za nejasných okolností, pacienti se volně toulají po chodbách, ve kterých se schází personál, a telefon ne a ne fungovat. Jen lékařka Mastersová jako by byla se stavem věci zcela spokojená. Charlotte zoufale pátrá po pravdě a brzo zjišťuje, že teror, který zařívá od šílených chovanců, je pouhým začátkem pekla, které na ni čeká v ústavu hrůzy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

No, ústav, on je to regulérní blázinec. A dá se vystopovat lehká inspirace povídkou E. A. Poa právě z blázince. Nejlepší jsou herci, kteří vesměs ztvárnili magory velmi přesvědčivě. V úvodu se zatne sekera, po chvilce ještě jedno škrceníčko. Další vraždy musí počkat. Velká sestra nemá chybu a Přelet nad kukaččím hnízdem mě napadl poměrně brzy, byť v té době ještě nebyl natočen. Atmosféra má napětí jen místy, povětšinou sledujeme vztahy, hádky a neshody mezi chovanci. Dojde i na nějakou nahotu a vše je to tak na 2*. Já jednu přihazuji za závěrečný masakr, páč tak nějak by podobné filmy měly končit... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No podle hodnocení jsem nic nečekal, teda ono to není nic extra. Ale cítil jsem takovou prímovou atmésféru béčka. Atmoška sice žádná(což je podle mě dost velká škoda), a ani nic co by mě nutilo na to koukat znova, ale na to první podívání musím dát palec nahoru. Prostě staré dobrá béčko které v těchto letech vznikalo plno. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tahle návštěva cvokhauzu se celkem povedla. Především musím vyzdvihnout většinu herců, protože role pacientů si střihli na výbornou divák tak má možnost sledovat pestrou škálu psychoušů. Kdo by čekal krvavej masakr bude nejspíš zklamán. Tady jde spíš o napětí a pomalu houstnoucí atmosféru. Na rok 1973 slušná práce. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, rozdíl mezi doktorem a pacientem v blázinci je občas jen ten, že doktor má klíče a po šichtě může odejít domů. Přemýšlím, jestli tomu pro opravdu nezvykle šílené ladění atmosféry a závěrečnou dvacetiminutovku, která chytne alespoň nějaké grády, nějaké ty bodíky nakonec nedat, ale trpět celých sedmdesát minut nezáživnou nudou, než se začne něco zajímavého dít, je opravdu utrpení. Možná bylo dnes opravdu velké horko, možná jsem se jen nedokázal naladit na ne zcela typickou a bežnou atmosféru snímku, ale dokázal by mě více zaujmout asi jen ve dvou případech: 1) Kdyby byl kratší a to razantně. 1) Kdybych se k němu dostal v literární podobě. Jako kniha se zapojením vlastní fantazie a představivosti by to určitě fungovalo mnohem lépe. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela slušná stará šílenost s podivného psychiatrického sanatoria, kde je všechno díky netradičnímu přístupu k léčbě místního profesora, trochu jinak ... Hlavní hrdinka onu skutečnost zjišťuje až u konce filmu, kde se dočkáme i nějakých těch mordů... Film má hodně dobrou atmosféru, která se mi fakt líbila. Blázni jsou slušně vyšinutí a chtít od nich aspoň jednoduchou základní věc, je většinou nad lidské síly ... Zajímavý starý flick ... ()

Reklama

Reklama