Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování série vražd přivádí úřady až do čínské čtvrti, kde se tajemný a megalomanský Mr. Wong snaží sehnat dvanáct zlatých Konfuciových mincí. Díky nim získá moc nad jednou z největších provincií Číny. (Holina)

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi dvěma a třemi hvězdami, ale vzhledem ke zdejšímu nezaslouženému hodnocení (před mým hodnocením 30 procent) dávám to vyšší. To na imdb je na tom Mysterious Mr. Wong spravedlivě lépe (4,8/10). Zdaleka to totiž není taková hrůza, co tu čtu, Lugosi měl i horší filmy (napadají mě hned dva), i když je fakt, že jako Číňan vypadá dost směšně. Je to taková průměrná, možná lehce podprůměrná mysteriózní detektivka, která má Lugosiho, zajímavé scény ve sklepě (když se Wong chystá mučit Peg /Arline Judgeová/), ale v zásadě ničím zapamatovatelný děj a odfláknutej konec. Jak říkám, tři hvězdy jsou možná moc... ale 30 procent zase krutě málo. ()

GeorgeHans 

všechny recenze uživatele

Jediné na čo môže tento film (už voľne dostupný) nalákať dnešného diváka je meno Bela Lugosi. To by samo o sebe nebolo až tak obrovskou chybou, no ten film mohol ťažko na niečo iné nalákať aj diváka tridsiatych rokov, čo sa už odpustiť nedá. Ani zaujímavý nápad, ani patričné prevedenie a Bela sa taktiež nijako neprekonal. Tých pár bodov jedine za rozumnú stopáž, ktorá sa dá bez väčšej ujmy prežiť. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový thriller odehrávající se v čínské čtvrti s čínským padouchem, kterého však nehraje Číňan. Tvář mu propůjčil pod tíhou patřičné masky Beli Lugosi. Ale jo, snaha z něj udělat Číňana, vidět je. Námět o získání dvanácti Konfuciových mincí, vlivem kterých má mít démonický pan Wong moc provincie Číny, není nezajímavý. Ani spousta dalších figurek, z nichž ten hlavní je reportér pátrající po důvodech několika vražd. Do toho se ještě přidá tajný agent z Číny a nějaká Peg, která se do toho připlete a o dobrodružství se vším všudy rozhodně není nouze. Scenáristicky je scénář sepsán vcelku dobře a zpracován už tak, jak první polovina třicátých let minulého století dovolila. Nízký rozpočet je hodně znát i na tehdejší dobu, ale v rámci filmové klasiky k zahození zase není. Jen je potřeba být po divácké stránce více shovívavý. Rodokapsové klišé je plně dle daných představ. Reportér, který je dějově vlastně v pozici detektiva nosí Fedoru (pánský černý klobouk), kouří doutník, mluví rychle a poměrně hlasitě, je vlezlý a značně otravný. Někdo říká, zřejmě divačky, že je otravný, až je roztomilý. Inu hrdina. Jestli byl film ve své době přijat, těžko už posoudit, každopádně při dnešním pohledu nijak skvělý není. Avšak i dnes může alespoň posloužit jako příklad důležitosti archetypu filmového reportéra ve thrillerovém žánru. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama