Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V tajné místnosti pod svým domem zvedne Eli Bell červený telefon a spustí tím řetězec událostí, které mu zlomí srdce, ale udělají z něho muže. Příběh z Brisbane 80. let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Sakra, kde vzali toho malého Elije? Ten byl prostě neuvěřitelně skutečný a opravdový a já jsem ho s chutí žrala. Navíc celý koncept tohoto seroše byl dokonalý. Obrousit hrany té brutality a zoufalství ze života v rodině matky feťačky a otčíma dealera, zároveň šikany ve škole a postupným propojením drogového světa se životem dvou bratrů spojením obrázků, hudby a nezdolnou vírou, že to jednou prostě musí být lepší a dělat pro to všechno co jde, to byl skvělý nápad. Zároveň ten příběh pokrýt závojem fantaskních snů dokázal všechnu tu zoufalost a zmar povýšit na pozitivní pocity a zahřátí u srdce. Mě to zcela pohltilo a bavilo. A tentokrát mi ten hepáč vůbec, ale vůbec nevadil.  Za mě velmi potěšených 95% ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozerateľná, pohodová vecička z Austrálie, ktorá posiela Holywoke do prdele. Prvé 4 diely keď je Eli ešte fakan ma bavili viacej, na čom má zásluhu aj výber herca do jeho úlohy a ani nebolo  úplne jasné kam sa nakoniec seroš uberie. V zásade ma k nemu priviedla mysteriózna linka v oficiálnom texte netflixu: „V tajné místnosti pod svým domem zvedne Eli Bell červený telefon...“, čož sa tam síce stane, ale je to nepotrebná  barlička ktorá aj tak nakoniec vyšumí doprázdna bez vysvetlenia. V posledných 3 dieloch dochádza k časovému posunu,  Eli zostarol o 4 roky a pôvodného herca nahradil starší, čo v ponímaní hereckých výkonov nebola katastrofa, ale príbeh samotný sa  spolu s ním stáva „dospelejší“, realistickejší ale aj  fádnejší a menej zaujímavý. Kolem a kolem po dlhšej dobe seroš, ktorý ma od začiatku vtiahol nielen svojím príbehom, ale aj postavami a je na ňom vidieť a cítiť, že sa mu venovali ľudia s láskou k filmu, čo sa už dnes dá vo fachu povedať len o málokom. Palec hore k protinožcom, len tak ďalej. PS: Prečo sa dnes všetky filmy a seriály začínajú v minulom storočí? V 70,80-kach sa skončil svet a ideme v limbe či čo? ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Píš sa rok 1985 a atmosféra doby je na filmovom plátne uveriteľná. Miniséria s veľkým potenciálom, ale zavádzajúcou informáciou. Ten červený telefón má minimálny vplyv na dejovú líniu. Vďaka nemu som čakala niečo v štýle Twin Peaks alebo Stranger Things. Aj napriek mätúcej informácii ma tento austrálsky výtvor oslovil, najmä tie časti, keď je Eli ešte malý chlapec. Poteší aj postava Eliho brata, Gusa. Príbeh je vystavaný dobre - narušené rodinné vzťahy, kriminálne pozadie príbehu je pútavé. Postava Hallidaya dala príbehu ďalší rozmer, ako vzor dospeláckeho kamaráta, ktorý dieťaťu ukazuje svet, zaujala. Nakoniec som prijala aj dospievajúceho Eliho. Oceňujem výborný hudobný podmaz. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi príjemné prekvapenie z Austrálie, je dosť možné že sa tentokrát naozaj držali predlohy takmer presne, neobsahuje to žiadne prehnane korektné prvky, žiadne doktríny a zobrazuje sympatický príbeh nefunkčnej rodiny ktorý okrajovo pripomenie Príbeh z Bronxu. Spolu z End of the fucking world (aj keď ten nebol v réžii Netflixu, teda prvá séria) a Dark jedno z najpríjemnejších prekvapení objavených na Netflixe bez toho aby som o tom ktorom seriály dovtedy čo i len tušil alebo prečítal si čo i len jednu pozitívnu recenziu odborníkov na refresheri, aktuality či iných plátkoch. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné australské překvapení, které přináší příběh kluka jménem Eli, který se musí vyrovnávat s různými životními trably počínaje rozchodem rodičů, šikanou ve škole, zmizením nevlastního otce, smrtí blízkého přítele, matčinou drogovou závislostí, která vede k jejímu pobytu ve vězení až po útěk před člověkem který ho chce zabít. Příběhově je to sice chvílemi celkem zběsilé, nicméně nejednou mi tahle série připomněla Linklaterovo Boyhood a i díky neokoukanému prostředí a hercům (až na pár výjimek) sem se nečekaně dobře bavil (knížku samozřejmě neznám). Osobně mi přišlo lepších prvních pět epizod, které sledují "kluka" jako přidrzlého puberťáka srdnatě bojujícího s osudem a řešícího problémy, které by dítě řešit nemělo, nicméně ani poslední dva díly, kdy se skočí v čase o pár let, nebyly vůbec špatné. Snad jen to poměrně akční finále mi sem až tolik nezapadlo, ale jako uzavření to beru...80% ()

Galerie (158)

Reklama

Reklama