Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film by se mi nelíbil ani v době svého vzniku, protože Lundgren byl z těch osmdesátkových bijců vždycky herecky největší dřevák. Hvězdička navíc za obdivnou repliku B. Lee směrem k nordickému polobohu: "Teda ty máš to největší péro, jaký jsem v životě viděl." Jednak upomíná na Suchánkova Karla ve Sněženkách a machrech, jednak se vnucuje otázka, kolik penisů Leeho postava do té doby vlastně viděla. (Ta první hvězdička je samozřejmě za T.Carrere.) ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Zúčtování v malém Tokiu, Mstitel, Temný anděl či masakr na střední škole i mnohé iné kvalitné akčné snímky s Lundgrenom patria medzi moje najoblúbenejšie trháky. Zúčtování v malém Tokiu - keď bol ako dieťa,tak mu v detstve zabili rodičov. Bol ním Joshida. Teraz sa mu Lundgren pomstí. Akčné scény ma najviac nadchli, keď Kenner preskočil do výšky auto. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Fascinující jízda! Film nenudí a dokáže zabavit aj po několika shlédnutí. // Hlavně, že akce je parádní. Je zde neustále, jsou zde fighty, přestřelky a jeden souboj s katanou. Herecké obsazení úžasné! Dolph a Brandon vytvořili podle mně tu nejlepší dvojku vůbec, zbytek obsazení je též skvělej. Hudba prvotřídní, dobová, námět, Los Angeles, plno nezapomenutelných hlášek, kupa vtipných momentů, občas napětí, hlavně ta stopáž a skvělá atmosféra, přehlednost, no je toho opravdu dost. // Poslední souboj s katanou je pro mne zklamání, přestřelky mně nebavily tolik, jako fighty, film má pomalé tempo, chybí nějaké pokračování a remake by si tenhle film zasloužil. // Bavil jsem se královsky, absolutně jsem se nenudil a dialogů zde je pramálo. Všechno šlape jak má. Jenom jak říkám, nevidím zde žádné pokračování a remake by mně též potěšil. Dávám 10/10, jak bych nemohl, že?!:) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalsich desiatok akcnych filmov, ktore som v mladosti pozeraval, ako na beziacom pase, kde nebolo treba premyslat, len jednoducho sa divat na humorne hlasky dvoch hrdinov a tupych akoze nebezpecnych samurajov, ktori mali uz viackrat moznost tychto dvoch polisov odkraglovat, ale to by bol potom film nudny. Po niekolkych rokov som si zopakoval tento akcny film, lebo som uplne zabudol, o co tam vlastne slo. Normalne by som dal 3 hviezdicky, tu stvrtu pridavam z nostalgie... 04.09.2009 ____ Dolph Lundgren - (Chris Kenner) +++ Brandon Lee - (Johnny Murata) +++ Cary-Hiroyuki Tagawa - (Funekei Yoshida) +++ Tia Carrere - (Minako Okeya) +++ Toshiro Obata - (Sato) +++ Philip Tan - (Tanaka) +++ Rodney Kageyama - (Eddie) +++ Ernie Lively - (Detektív Nelson) +++ Hudba: David Michael Frank +++ ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Ve své době špičkový akční film, dnes již pouze průměrný... Na tomto filmu se věk bohužel řádně podepsal. Hlavní problém asi je, že film měl táhnout tehdy ještě relativně úspěšný Lundgren, ale pro mne ho tehdy i dnes vyloženě zachraňuje a táhne excelentní Brandon Lee (který měl hrát pro jistotu zatím spíše "druhé housle"). A to jak v oblasti herecké (prostě hraje, je vtipný, je v něm kus života, je to sympaťák atd.). Tak v oblasti soubojů, kde se "krev" jeho otce prostě nezapře a Brandon tak svým stylem, mrštností a kopanci mnohonásobně převyšuje všechny bijce tohoto filmu včetně obrovitého Dolpha... Jinak film je to pohodový, dobré prostředí, skvělé hlášky, napětí, občas překvapivá brutalita. Tragédií je ovšem závěrečný "boj na meče" Dolpha s hlavním záporákem, který mě v dnešní době po prvním zhlédnutí tohoto filmu vyloženě rozesmutněl… /60%/ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Všetky meče použité vo filme boli repliky, s výnimkou jedného samurajského, ktorým Lundgren sekal bambus. (m.a.t.o.)
  • Prvý Lundgrenov film, ktorý sa vo viacerých európskych kajinách a Japonsku nepremietal v kinách, ale vyšiel rovno na VHS. (m.a.t.o.)
  • Bunda, ktorú nosil Lundgren vo filme, má na ľavom rukáve kanji logo, ktoré je odkazom na Kyokushin - štýl karate, v ktorom Dolph získal dva tituly majstra Európy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama