Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Klasická pecka z 90. let která mě nikdy neomrzí. Dolphík je ve skvělé formě, Brandon mu pěkně sekunduje (i když mi vždy na začátku přijde dosti namyčlenej). Filmek má kratší stopáž, za to je o to akčnější, plnej různých přestřelek, krásných soubojů a prostě všeho, co k tomuhle žánru patří, všetně hlášek. Tagawa jako záporák perfektní a Tie to tu hodně sluší (ta nahotinka je jen její dublerka). Pro mě jeden z nejlepších Dolphíkových filmů a naprostá klasika. 100% :) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Málo platný, tohle je už po zásluze jeden z klenotů akčního video béčka. Primitivní příběh, nadlidské výkony, úderné hlášky. Jasně, kontrast dvou mužů zákona, kdy jeden je napumpovanej hromotluk, kterému dělá společnost povícero bohatý arzenál maskovaný v botníku a druhý střízlík v sametové košili s nabroušeným jazykem a kupou trefných připomínek. Jenže o to v době, kdy jsem Zúčtování v Malém Tokyu viděl prvně vůbec nešlo. Brutalita, nahota, masakry a otevřeně prostřené momenty rituálních tradic hnaly raiting tak vysoko, jak vyčnívá Dolph Lundgren nad kupou mrňavých asiatů. Tohle je jeden z mála filmů, kde svou neohrabanou hereckou náturou dokázal prospět. Sice je zvláštní, že likvidace a souboje prochází s velkým nasazením, ovšem v milostných scénách vypadá spíš na střevní koliku, ale komu by šlo o expanzi erotického prvku v proudu desítek litrů krve? Brandon Lee měl našlápnuto k tomu, aby se stal zaslouženou akční akvizicí, o to víc mrzí, že mu nebylo dopřáno to stihnout. Tenhle film ať už je jakýkoliv mu k tomu celkem napomohl. A ta zprvu a nejen zprvu nenápadná Tia Carrere, ta musela nejprve něco před kamerou ukázat, aby se pak mohla ukazovat i kupříkladu jako lovkyně pokladů. Scénář jak sem říkal je primitivní od A po Z, ovšem hlášky (jak tomu u béček bývá) jsou dokonalé: „Rád bych Yoshidu připravil o kus jeho anatomie.“ Zajímavou složkou je i nezaměnitelná hudba Davida Michaela Franka, do které občas zarapují kulky nakoupivší gauneři. Tady nemá cenu rozebírat chyby a nedostatky, zmiňovat sentiment a nebo srovnávat filmografie. Tohle je ku zábavě. Proto nemůžu na méně než 3 hvězdičky. Přeci nehodím plivanec na takovýhle (už jednou zmíněný) akčně-béčkoidní klenot. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Now you only have one hand with which to wipe your ass with, do you want to keep the other one?“ Prďácký Yakuzák Yoshida s vizáží japonského bráchy Montgomeryho Burnse a proti němu Dolphie, hrající celý film svlékací poker se synem Bruce Leeho v ohozu pojišťovacího agenta. Klasicky tupé béčko, ale já ho viděl tolikrát, až jsem si ho zamiloval.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dolph je strašne drsný, stále niekoho mláti, zabíja, niečo ničí, alebo sa len proste tvári drsne. Všetko tam vybuchuje, permanentne umierajú ľudia, tečie aj krv a ako bonus máme vysoký boobiecount a ešte vyšší bodycount. A synťákovú hudbu! Navyše má to mnoho nádhernej stupidity (Dolph nesie v rukách dievčinu a pritom stíha so samopaľom zabíjať protivníkov). Ooh Yeah! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Vlastně abych řekl pravdu, tak se mi to líbilo. Je to přesně ten typ akčního filmu, co se točil na začátku 90. let. Hodně střílení, ještě více bitkaření a totální undamage hl. hrdiny až do finální bitvy se "zlým" bossem! Dolph byl hodně namáklej, něžná složka filmu, v podobě mladinké Tii Carrere se také povedla a Mr. Tagawa je vždy geniální záporák se zlým pohledem! Ano, našel jsem i zde několik filmových minel :), ale vem to čert, hlavně, že to diváka pobaví... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Prvý Lundgrenov film, ktorý sa vo viacerých európskych kajinách a Japonsku nepremietal v kinách, ale vyšiel rovno na VHS. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren ve filmu nosí a používá zbraň Desert Eagle, nebo také „Deagle“. Je to poloautomatická pistole izraelské výroby. (Jizni Tlapa)
  • Asi v 12. minúte je možné vidieť, že telo, ktoré bolo v aute pred tým, ako ho lis zlisoval, bolo nahradené figurínou. (ČSFD)

Reklama

Reklama