Reklama

Reklama

Game Story

(seriál)
  • Česko Bitová generace (pracovní název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Příběhy vzniku nejzásadnějších českých počítačových her posledních čtyř desetiletí, které formovaly generace fanoušků a dokázaly se prosadit ve světě. Unikátní pohled na zrození nejúspěšnějších domácích herních vizionářů, jejichž kariéra začínala často v „garážích" a mnohé z nich dovedla až k milionovému byznysu. V jednotlivých dílech nechá seriál nahlédnout do zákulisí tuzemské herní scény, fascinujícího tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy, než filmový a hudební průmysl dohromady. Game Story připomene legendární herní tituly, z nichž se staly fenomény daného žánru. (iVysílání)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Jugamaru 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si sedmý díl Pán jeskyně, protože KCD mám opravdu rád, takže mě to nejvíc zajímalo ale místo toho jsem během dvou minut dostal neskutečný cringe. Rádoby cool střihy, které se snaží být vtipné, nejsou vtipné a okamžitě mě odradily. Takhle to bohužel bylo skoro celých 15 minut a ty se vůbec nevyužili, protože jsem se dozvěděl veliké hovno. Koukat se na tohle dvě hodiny, tak bych asi raději chcípnul hlavně přes ten špatně zvolený formát cílený na děti. EDIT: měl jsem na tomhle 2* jako hodnocení ale já blbec jsem se podíval na ty " HOLKI" a je to ještě horší, než jsem si myslel. Hned na úvod jsou zobrazeny klobásy a "vtipně" se tam musí uvést, že se jedná o sausage párty a cituji následující "uplynulých 122 minut našeho pořadu obsahovalo přesně 18 mužů a 0 žen" Co to do prdele práce má společného s videohrami, koho kurva tohle zajímá? já jsem fakt blbec, že jsem o tuhle sračku zavadil. ()

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Má to příjemný retro nádech...ze začátku, ale pak už jsme přestal chápat proč v seriálu o hrách pořád koukám na nějaké další a další prostřihy na komunistické magazíny, devadesátkovou TV tvorbu a haha humor. Takhle nějak si na ČT představují pořady o hrách v roce 2024 a to je dvouhvězdičkově smutné. (ale pohodnotím třema za snahu a super první tři díly) ()

Reklama

JoSte 

všechny recenze uživatele

Takové archivářské dilo tu chybělo. Důležitý shrnující dokument o dějinách vývoje her u nás s řadou rozhovorů s hlavními aktéry a úryvků ze zásadních her české historie. Nechybí ani doplnění dobového kontextu pro méně znalé publikum.  Kratší formát je v dnešní době pochopitelný, nicméně ocenil bych stopáž klidně dvojnásobnou (stejně jako množství archivních materiálů). ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Bohužel to ztrácí na stopáži a tudíž na obsahu, který určují ti druzí. Stejně tak jako jsou desítky let zatracovanou skupinou mimozemšťanů nerdi, stejně tak se vždy dávalo prostoru pro pařanskou skupinu lidí včetně vyvojářů. Někteří to dělali pro vzrušení z příkazových řádků, jiní v tom viděli business a my ostatní sme prostě hráli a škvařili 286tky, pentíčka a áemdéčka do upálení celé základní desky. Sám sem nejednu odrovnal nezřízeným taktováním, protože mi ten Alien vs. Predator s Half-lifem museli jít naprosto hladce!! Nechápu, co všechno sem na MS-Dosu zvládal jako kluk a co všechno jsem si dokázal upravit v editorech pro hry. Nádherný pařanský roky, který odstartoval Caveman na Dosu, Zimní olympiáda, Commander Ken, Chicago90, Duken Nuken, Doom, Wolfenstein, NHL,Fifa98, Tomb Raider, Red Alert, Carmageddon, Tiberian Sun, zapomenutá česká adventura Dream Land, AoE, Quake, System Shock, Unreal, Flashpoint srdcovka, Mafie, Homeworld, série Rainbow Six, SWAT, vše okolo Half-lifu, Rollcage, Pharaoh, Need for Speed, GTA etc... V televizi běžel Game Page se stejně zoufalou stopáží, jo a levnější alternativou ke korporaci Level-Score byl tenkrát Gamestar, který sem okolo milénia miloval se všemi demíčky, patchy a updaty. Místního prodejce z papírnictví to skoro dohnalo do blázince, když naháněl malý kluky, co mu z obalů kradli cédéčka od herních časáků. :D ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Obstojný rýchloprierez českou hernou históriou, ktorý na pár miestach skutočne funguje a ponúka i viacero zaujímavých, nie až toľko medializovaných, informácií. No príliš krátka minutáž,  vynechanie viacerých zásadných titulov a neustále narúšanie plynulosti rozprávania rádoby vtipnými, s témou nijak nesúvisiacimi, archívnymi prestrihmi na prakticky hocičo, zbytočne zrážajú celé dielo na úroveň povrchnej jednohubky. ()

Reklama

Reklama