Reklama

Reklama

El bonaerense

  • Slovensko Muž z Buenos Aires (festivalový název)

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Zapa je obyčejný, těžce pracující člověk, zámečník z malého argentinského města. Když ho jeho šéf požádá o malou službu pro jisté zákazníky, Zapa souhlasí – nemá na výběr. Ukáže se, že jde o vloupání do obchodu. Zapa má otevřít sejf. Šéf záhy zmizí z města a Zapa se brzy stane hlavním podezřelým. Aby se vyhnul vězení, odjede z rodného městečka do betonové džungle Buenos Aires, kde se na radu svého strýce, policejního inspektora, přihlásí k policii. Po měsících tvrdého výcviku se Zapa stane policistou. Začne zjišťovat, jak funguje korupce, a postupně se stane součástí celého systému. Brzy už není cesty zpět. (La Película)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Argentina nikdy nebol uneseny stat, mafiansky stat. To bola skor Kuba Fulgencio Batistu Y Zaldivara - rezim pred Fidelom Kastrom na Kube. Kazdopadne korupcia vladne tejto planete, skorumpovana je policia v Cesku, na Slovensku ... a veruze i v Argentine. Mam rad temu korupcia v policii, prerastanie mafianskeho statu so statnymi organmi - a napokon netreba zabudat na boj dobra so zlom   :  72 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zapa je zámečník. Je mu 32 let. A je to blb. To první se záhy změní, když mu strýc dohodí místo u policie. To třetí zůstane neměnnou konstantou tohoto filmu. A narozdíl od běžných komedií na téma blbí policajti, je tohle zcela bez smyslu pro humor. Pokud vás nezaskočí odhalení, že v buenosaireské policii je zcela běžná korupce, budete se nejspíš nudit. Ono vzhledem k „výkonu“ hlavního neherce stejně není čeho se tu chytit. ()

Reklama

Reklama