Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Jig 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl po prvý raz ako 4 ročný a veľa som si z neho napamätal. No našťastie mi padol do rúk a konečne som zistil, aké skvelé dielo to je. Fantastický herecký výkon J.J. Richtera (Jessie) a veľryby Keiko spolu krásne zladil film až do samej bodky. Takisto aj hudba Basila Poleudorisa krásne sformovala film a VOALÁ vznikol emotívny a krásny film. Všetko by bolo dokonalé, keby neboli pokračovania filmu, ktoré so sebou mierne sitahli aj tento diel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Budeš naříkat celý den, velrybko, nebo budeš i skákat..?“ Pan Světlý neztrácí ležérnost, i když je řidičem odtahovky a citově ho vydírá spratek, kterého má v poručnictví. Rodinný snímek osvědčeného mustru, při kterém Poledouris stupňuje ždímání slzných kanálků, zvířecí hrdina v sympatičnosti válcuje svého dětského parťáka a znalí osudu herce s velkou hřbetní ploutví si možná pomyslí, že based on true events „Zachraňte Keika!“ by bylo mnohem zajímavějším počinem. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je horní část hlavy kosatky podobná Gigerovu nejslavnějšímu dílu.. ()

Reklama

Hoomig 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nejoblíbenějšího filmu mého dětství silně ovlivňuje nostalgie a i když vím, že je scénář jedno velké klišé, tak nemůžu jinak. Poprvé jsem to viděl zhruba v 5-6 letech a na konci jsem se neubránil troše slz. Dodnes je díky tomuto filmu kosatka moje oblíbené zvíře. SALANA HEJUM AJESIS!!! 100% ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod proč jsem se kouknul na tenhle extra nudný film je to protože zde hraje moje oblíbená herečka Danielle Haris. Ale když je ve filmu tak na 5 minut a potom je začnou honit Poldové tak se Danielle Haris vypaří eště z dalšíma 2 kluky. A už je dokonce filmu nevidíme. No co bych tomu mohl ještě říct.... PŘÍBĚH 30% HUDBA 5% HLAVNÍ POSTAVA 2% OSTATNÍ POSTAVY 10% Tento film je tak nudný až jsem u toho málem usnul. Film už nepotřebuji vidět nikdy z nova 2/10 ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 6 rokoch som sa k tomuto filmu opäť dopracoval. Zachráňte Willyho bol jedným z filmov môjho detstva a zostane jedným z mojich najobľúbenejších filmov až dosmrti. Tá skvelá atmosféra začiatku 90. rokov je neopísateľná, vtedy sa ešte točili dobré filmy nie ako dnes. Žáner rodinných filmov v dnešnej dobe úplne upadá. Výborná hudba Basila Poledourisa, zručne remeselne zvládnutá réžia s úžasným citom pre detail, Richterov životný herecký výkon a emocionálne pôsobivé scény robia z tochto filmu jeden z najlepších rodinných filmov vôbec. Škoda že pokračovania ničia povesť tomuto v rámci žánru majstrovskému počinu! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)
  • Velryba Keiko, hrající Williho, zemřela 12.12. 2003 ve věku 27 let na pneumonii, v Taknes fjordu v Norsku. (Karlos80)

Reklama

Reklama