Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Filmový štáb BBC zve diváky na speciální expedici do polárních krajů. Doprovodí je do úchvatných koutů světa, které obyčejný smrtelník na vlastní oči nikdy v životě zřejmě neuvidí. Seriál přinese na naše televizní obrazovky v kvalitě HD zmrzlou polární divočinu, kterou možná v této její podobě uvidíme naposledy. Globální oteplení ji totiž nezvratným způsobem mění a právě v této části světa ukazuje snad nejvýrazněji, jak ničivé síly dokáže rozpoutat. Původní komentář k tomuto televiznímu cyklu čte jeden z nejznámějších a nejuznávanějších tvůrců dokumentárních snímků o přírodě, Sir David Attenborough. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (64)

io. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších a nejlépe udělaných dokumentů, jaké jsem kdy viděl. Kameramani a nejen ti odvedli naprosto špičkovou práci a zprostředkovali nám pohled do míst, kde se nejspíš sami nepodíváme. Snímky z ledovcových jeskyní, oceán a život pod ledovcem, příběhy místních obyvatel-medvědů, vlků, tučňáků, kosatek, mořský pavouk, šnek, řasy a ledové krystaly ... to vše bez nadsázky a bez příkras ve fascinující podívané. Kdo neviděl, může toho opravdu litovat. PS: koukejte minimálně ve full HD, jinak si pokazíte fantastický zážitek. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ledové království z nichž se můžeme hodně vzít. Co se lidský druh naučil v Arktidě přenesl do Antarktidy a může to aplikovat někdy později na jiných planetách. Moře, pevnina, zvířata nebo majestátný Mount Erebus. Vše zachyceno v precizních obrazech matky Země. Budoucnost obou pólů je značně nejistá...92%. ()

Reklama

DePompon 

všechny recenze uživatele

Pridávam sa k početnému zástupu 5 hviezdičkových hodnotení a píšem chválospevný komentár. Tento dokumentárny seriál ponúka pestrú škálu zaujímavostí, krásnych záberov, dojemných chvíľ a pútavých príbehov zo života v drsnej ľadovej prírode. Priznávam, že scény ako lovenie milého tuleňa s krásnymi nevinnými očkami tlupou nenásytných kosatiek, ma vedia vyviesť z miery, ale holt.. to je príroda... Milujem tučniaky a Attenborough je proste trieda ! ()

Fittan 

všechny recenze uživatele

Je neskutečně skvělé co se dá s dnešní technikou natočit a musí být neskutečně skvělé to taky udělat. Tato série patří k 7 divům Přírodopisných filmů. Sir David Attenborough je již jen vrcholem ledovce. Jeho průvodcovský hlas bych nenahradil žádným dabingem ani za nic. Radši louskat titulky. Diváka čeká cca 12hodin dobrodružství v 9 dílech na místech kam se zřejmě málokdo z nás podívá. Uvidí neuvěřitelné věci a pokud bude mít štěstí na HD rozlišení na pořádné, velké TV, bude si brát na dívání vaťák, sněžnice a nanuka… ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů od BBC Earth, který jsem si ve vysoké kvalitě vychutnával. Tentokrát opravdu dlouhodobě, každý díl jsem si spíš ještě rozložil na samostatný seriál :-) Oproti sériím, které jsem shlédl dříve, se zde v každém díle probírají stejná místa a zvířata, ale v průběhu celého roku. Medvídkům ťuťuňuňu se tedy nevěnujeme v jednom díle, ale jsou postupně rozloženy mezi roční období, která jsou zima, velká zima, hodně velká zima a prasecky velká zima. Na konci každé části je pak asi desetiminutové nahlédnutí pod pokličku, jak se natáčelo, což je v tomto případě většinou také hodně zajímavé. Jeden díl (možná speciál) se věnoval globálnímu oteplování, ale opět v příjemné podobě - nehledali se viníci, spíše se popsal stav a jeho možné důsledky, pozitivní i negativní. Hodnotím trochu níže než jindy, protože tady je přece jenom hodně toho sněhu a méně variability a barviček - ale uznávám že to je jako si stěžovat u Jurského parku, že tam jsou dinosauři. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama