Reklama

Reklama

Stezka Českem


Z Krásné na Klínovec (E01)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Scénář:

Ivana Lokajová

Hrají:

Miroslav Vladyka (průvodce)

Obsahy(1)

Nejzápadnější část České republiky ukrývá tajemnou a magickou krajinu... Člověk prý během života ujde v průměru vzdálenost čtyřnásobku obvodu zeměkoule. To je 160 000 kilometrů. Mimochodem, z toho vzniklo oněch doporučených 10 000 kroků denně. První etapa Krásná – Klínovec je jedna z mála bez pohoří, které by ji definovalo. Je dlouhá 110 km a stezkaře čeká 2260 metrů stoupání a 1800 metrů klesání. Je to dobrá etapa na rozchození a rozmyšlení – jít či nejít, nebo třeba co zbytečného nesete. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat, aby to nevyznělo pateticky? Ten kraj z velké části znám. V Podkrušnohoří jsem vyrostla a stále se tam vracím, protože je to kraj opravdu magický. S historií se tam potkáváte na každém kroku, a není to veselé potkávání. "Člověk má někdy potřebu omluvit se Pánu Bohu do oken za lidské plémě," říká průvodce Miroslav Vladyka a já vím, o čem mluví. I přes slunné dny, kdy se natáčelo, divák vidí ten smutek vylidněného kraje. Jestli průvodce opravdu prošel celou trasu, je mi úplně jedno. On měl cestu ukázat, představit ji, vybavit případné zájemce praktickými radami. A to se mu povedlo. Ukázal krajinu tak, jak já ji znám. Ano, dojal mě. Těším se na další díl. ()

Capslik odpad!

všechny recenze uživatele

Stezka Českem (ta trasa) je skvělá věc. Bohužel tato minisérie je zpracovaná na úrovni reportáže audiovizuálního kroužku ZUŠky s minimem jakékoliv kreativity. Celý tento cirkus je navíc doplňený otravnými edukativnímy prvky podávanými formou strohých faktů, systematicky dávkovaných… asi pro úplné pitomce. Je to škoda, neboť téma je to dobré. Otázka na závěr. Nevíte někdo, proč pan Vladyka nemá zapnutý bederní pás? Mám velký problém uvěřit tomu, zě těch pár desítek km opravdu ušel… ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý cestopisně-turistický dokumentární seriál. Mirek Vladyka se na to hodí. Ostatně má už zkušenosti, např. z dokumentárních seriálů : Krásné živé památky(2019) nebo z celkem tří sérií Klenoty naší krajiny - o CHKO (2015, 2016 a 2017) .***1.díl je na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 7.3.2024, 20.50 . ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Moc hezký počin ČT, četl jsem spoustu názorů, co to je za novinku, chodit, že lidé chodili i dřív a nějakou "Stezku Českem" nepotřebovali. To je samozřejmě pravda a těmto starým "turistům" přece nikdo jejich chození nebere. Naopak pro spoustu lidí je to skvělý důvod chodit začít a že si dají pár fotek na IG nebo někam je přece jedno, hlavně že nesedí doma nebo v nákupním centru. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Vladyka rozhodně dobrej, Stezkou si šlape pěkně na pohodu. PP se musí kousnout, s tím se nic nenadělá, když to daná firma podpořila. Za mě by to mohlo mít delší stopáž a podávat více informací o stezce jako takové. Spousta lidí nad Stezkou určitě začala přemýšlet, ale nezodpovězených otázek je pořád víc než dost. Rozhodně by mi asi celkem malilinkatý batůžek nestačil. A je teda jasný, že jestli to někdy půjdu, tak nebudu mít tak krásný počasí, takže závist předem. :-) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama