Reklama

Reklama

Chaplin se vrací z flámu

  • USA One A.M. (více)

Muž z lepšej spoločnosti Charlie sa vracia domov z flámu v povznesenej nálade a zdá sa, že všetky predmety, ktoré ho obklopujú, sa spojili, aby mu zabránili v ceste do postele, po ktorej túži zo všetkého najviac.  Charlie tak bojuje s dverami taxíku, kľúčom od bytu, ktorý sa vzpiera trafiť do zámku a zariadením domu od vypchatých zvierat až po skladaciu posteľ, v ohňostroji zo života dokonale odpozorovaných gagov. (STV)

(více)

Recenze (37)

kinej 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se zrovna u této grotesky rozhodnul dát plný počet? Protože je velice vtipná a hlavně Chaplin v ní vystupuje téměř sám. V prostředí, které čítá asi 4 lokace dokáže předvést herectví s totálním nasazením i coby kaskadér. Plno záběrů, například souboj se sklápěcí postelí je navíc natočeno bez jediného střihu. Pak se nemůžu nezamyslet kolik úsilí a kolik opakování muselo Chaplina (a to zejména jeho), než dostal film svou finální podobu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kéž by i moje cesty z flámu byly takhle zábavné. Zatímco já se dopotácím domů, fláknu sebou na postel a spím, tak Charlie je jako postavička z počítačové hry a musí překonávat překážky, aby se do té postele dostal. Když se konečně vypořádá s vycpanými zvířaty a napodesátý se vyšplhá po schodech, tak ho sejme obří kyvadlo a on spadne znova do předchozího levelu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v říjnu 2019. Jedna hodina po půlnoci je dokonalou souhrou akrobaticky valivých pohybů. Charlie Chaplin se zcela dobrovolně a vlastní vůlí stal flagelantem a sebemrskačská cesta opilce se stává jeho soukromou odyseou, byť na něj místo Pénelopy čeká jen vidina posilňujícího spánku. Fyzicky bolestivá akrobacie je pilířem zběsilé zábavy cirkusového klauna a zlomyslnost nemá organický původ, je v každé spáře energetického vlnění. Jedna hodina po půlnoci aneb Chaplin se vrací z flámu je kreací radosti a životní touhy klauniády. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Playboy Chaplin dorazí po další hříšné noci ke svému domu, kde mu začínají starosti opilce - jak obelstít taxametr, jak se bez klíčů dostat domů a hlavně jak se dostat do postele. Charlie zcela kraluje - bojuje s akváriem, s kyvadlovými hodinami (hodně dobrý fórek) a především se skládací postelí, která ne a ne se rozložit. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Charlie se malinkato opil a snaží se dostat do postele. Ale jak už to v životě bývá, známe to všichni, není to ža tak jednoduché. Jedna z Chapinových nejlepších grotesek. Zajímavost: První film, ve kterém Chaplin zářil zcela sám. Nepočítáme - li epizodní roli Alberta Austina jako taxikáře. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • První film, ve kterém Chaplin zářil zcela sám. Nepočítáme - li epizodní roli Alberta Austina jako taxikáře. (Kulmon)

Reklama

Reklama