Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přítel film okomentoval slovy "To je sra*ka." Já bych použila asi jiné vyjadřovací prostředky, ale v podstatě má pravdu. Připadá mi, že to vysoké hodnocení dělají 1)fanoušci Kristen, kteří by každému jejímu hereckému výkonu fandili i kdyby nedělala naprosto nic a 2)lidé, kteří si po Stmívání mysleli, že Kristen neumí hrát a tady je překvapilo, že se její výkon obešel i bez těch podivných tiků. To je sice pravda, ale na druhou stranu tu zase celou dobu měla jediný výraz alá zaražené prdy(viz.zdejší fotky) a skoro nemluvila. Sice ji jako herečku nemusím, ale vím, že když chce, tak jí to opravdu jde (Runaways, Welcome to Rileys), ale tady prostě nepředvedla nic. Po přečtení komentářů mám zase tiky já. "Herecký koncert" nebo "Oscar pro Kristen"? To jako vážně? Nebuďte směšní. Tvářit se depresivně bych uměla teda taky. A co se filmu týče, tak je to víceméně takové Beverly Hills. Naprosto nezáživné, nezajímavé, neoriginální. A od začátku dost předvídatelné. Chválím asi jedině závěrečné vyústění, kdy jsem skoro tleskala nadšením, že se konečně něco děje. Mimochodem.. Kristen je tady ošklivá jako noc! ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Člověk si chce pustit nějaký dobrý film dopoledne, ale jaká chyba, že jsem vybral zrovna Speak. Takový depresivní film od samého počátku jsem už dlouho neviděl. A nejhorší je, že divák vlastě neví, proč tomu tak je... i když může více než dobře hádat... Ale na příčinách zas tak nezáleží - jde jen o tu interakci Melindy s okolím. Jak ji berou spolužáci, jak ji berou různí učitelé či pseudopřátelé a jaký ona sama má na ně vliv.... Určitě se v tom filmů dá najít mnohem více, než divák vídající obvyklé nenáročné komerční filmy je zvyklý vůbec hledat... ()

Reklama

Gazy 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama z tvorby televizní stanice Showtime. Příběh možná není zrovna originální, ale způsob jak je prezentován a v jakém duchu se celý film nese si zaslouží jen slova chvály. Kristen Stewart se s rolí traumatizované dívky vypoořádala nadmíru dobře a hlavně díky jejímu výkonu přidávám pátou hvězdičku navrh. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na vynikajícím výkonu představitelky hlavní role. Od první chvíle je evidentní, že tady nejde o nějakou tuctovou patnáctku ze střední. Film sice pojednává o velmi zásadní životní situaci, ta však není hlavním tématem. Tím je snaha, nějak se s tím vším vyrovnat a hrdinka zjišťuje, že nebude jiná možnost, než ze sebe všechno dostat a konečně promluvit, což ji nebetyčně děsí, a hledá útěchu v útěku z reality a v umění, které jí sice pomahá, ale nakonec ke konfrontaci stejně dojde. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewartová, ešte pred tým než sa stala hviezdou kinder-upírskej ságy "Twilight", skúšala rozbehnúť svoju hereckú karieru aj v iných filmoch. Ja som si ju prvý krát všimol v horrore "Kliatba domu slnečníc". A teraz ma znova zaujala v dráme "Speak", kde stvárnila mladú, stredoškolskú študentku. Mala vtedy iba štrnásť rokov a musím napísať, že predviedla veľmi dobrý výkon. Zdá sa, že Kristen Stewartová má talent. Až skončí s tými emo-vamp hlúposťami, tak si rád pozrem nejaký normálny film, v ktorom sa objaví. Má u mňa šancu. *** ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno