Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Radiq 

všechny recenze uživatele

První hoďku ta depresivita dost funguje, ale pak to začne trochu unavovat. Na štěstí to k závěru stihne vyhrnout rukávy a zas to začne bavit. Kristen má sice hezkej obličej, ale fakt jí víc sluší, když se směje (ostatně jako jakékoliv ženě). K ději: bylo tam pár věcí, co jsem se snažil přehlídnout (třeba tajná komora ve škole), ale v podstatě to splnilo svůj účel a řeklo nám to to podstatné: znásilnění je špatné, áno. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Wow. Tohle je takové to jemné wow, které nikdo nekřičí, jen možná přeletí ztichlý pokoj. Kristen byla skvělá, skoro jako by to sama zažila, jako by prostě jen někdo zachytil na pásku, co se děje. Jako by to nikdo nehrál, jako by prostě všichni žili ty své bezútěsné životy. Takhle mě takové komorní drama ještě nezaujalo, nezískalo si. Krásný film. Ještě jednou, wow. Ačkoliv to tak nemusí vypadat, tenhle film přináší naději a to je umění. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart před slávou a svými pozérskými emařskými výkony v Twilight, kdy to byla zatím herecky kompletně nezkažená a výrazově čistá herečka. Diváka uhrane na celých 90 minut, kdy prakticky nemluví a nechává se ho ponořit do depresí, které jí přinesla střední škola a traumatická událost. Je to právě výkon a tříštěná narace spolu se silnou režisérskou rukou, které z tohoto dělají křehký snímek s hloubkou zaručující perfektní zážitek a změnu rozpoložení. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jessica Sharzer, Annie Young Frisbie .. Všechny ty kecy o komunikaci a vyjadřování emocí... jsou lež. Nikoho doopravdy nezajímá, co chceš říct. ___ Perfektní holka. Jenže má v partě pořádný vroubek, za který její oblíbenost upadla k nule a s novým školním rokem nastává kolotoč krutého vyrovnávání se s nedávnou minulostí... Kristen Stewart je boží. Díky ní stojí veškerá niterní drásání na uvěřitelných základech. Ne, že by byl příběh špatně rozepsán, to právě naopak, ale je to hlavně ona, kdo dojem umocňuje. Tudíž perfektní podívaná nejen kvůli Kirsten. 90%. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co všechno může přinést zarputilé mlčení? Absolutní uzavřenost do sebe, špatné známky ve škole, ztráta přátel, vlastní sebetrýznění, sebelítost a pohrdání ostatních. Film je to skvělý a Kristen Stewart svou roli zvládla na jedničku. Film si vzal na paškál jedno utajované znásilnění, šikanu, které dívka dostala jako trest za svou "zbabělost" a následné zázračné vyléčení a vyřešení téměř všech problémů a ústrků, jimž musela Melinda čelit - až příliš zázračné vyléčení. Ale možná se to tak skutečně stává. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)
  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)

Reklama

Reklama