Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co všechno může přinést zarputilé mlčení? Absolutní uzavřenost do sebe, špatné známky ve škole, ztráta přátel, vlastní sebetrýznění, sebelítost a pohrdání ostatních. Film je to skvělý a Kristen Stewart svou roli zvládla na jedničku. Film si vzal na paškál jedno utajované znásilnění, šikanu, které dívka dostala jako trest za svou "zbabělost" a následné zázračné vyléčení a vyřešení téměř všech problémů a ústrků, jimž musela Melinda čelit - až příliš zázračné vyléčení. Ale možná se to tak skutečně stává. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má velmi výstižný název. Jeho hlavním posláním by mělo být sdělit, naladit společnost na vědomí, že řvaní ve skříni ničemu moc nepomůže. Protože jak vidno, vnitřně živené semeno roste, prorůstá a tlačí. Na druhou stranu, co tě nezabije, to tě posílí, jen by to nemusela být jediná cesta a ne vždy je to ta dobrá a obecně přijatelná cesta. Film z toho nakonec vychází poměrně dobře, byť se nelze vyhnout jakémusi kašírovanému "happy endu". Tohle téma je ale neuvěřitelně komplikované a prakticky u něj jsou možné veškeré možné varianty. Jsem rád, že existuje dost důskazů pro to, že Stmívání bylo herecky pro Kristen jen nějakým úletem, za který pravděpodobně nemohla ona sama. 3.5* ()

Reklama

Eržik 

všechny recenze uživatele

Toto v podstatě komorní drama na mě opravdu zapůsobilo, ten zcela věrohodný způsob tichého, ale o to naléhavějšího protestu, který mě držel jakoby v křeči a nutil mě konečně vydat ten zadušený výkřik za ni. To bolestné vědomí nepochopení a odsouzení, ten distanc a marná snaha opět zapadnout, dokonce i tím nejzoufalejším způsobem a to dobrovolným odcizením se, jakožto voláním o pomoc. Nejen že takhle je podána samotná situace od níž se příběh odvíjí, ale hlavně je to patrné z každého výrazu Kristen, o to je vše opravdovější, skutečně jí věřím a křičím za ni. Víc ani není nutno dodávat, následuje převrat, který nastane po vlastním přijetí a smíření se a díky němuž přichází nová odvaha vyslovit to a udělat to tak definitivním, čímž bariéra padne a dá se začít od znova. Dávám plné hodnocení, ale nemá cenu nepřiznat, že především díky opravdu brilantní Kristen Stewart. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Asi budu ukamenován, ale Kristen předvádí jeden typ výrazu, který sebou nosí i ve Twilight. Nosí ho všude. Je v módě? Film je táhlý a unylý. Rozhodně bych ho propagoval do škol, je to rozhodně marketingově dobré pro neutajování takových zločinů. Nicméně film byl předvídatelný, Kristen se nenaučila jiný výraz a chvílemi jsem přemýšlel, zda film dokoukám do konce. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jessica Sharzer, Annie Young Frisbie .. Všechny ty kecy o komunikaci a vyjadřování emocí... jsou lež. Nikoho doopravdy nezajímá, co chceš říct. ___ Perfektní holka. Jenže má v partě pořádný vroubek, za který její oblíbenost upadla k nule a s novým školním rokem nastává kolotoč krutého vyrovnávání se s nedávnou minulostí... Kristen Stewart je boží. Díky ní stojí veškerá niterní drásání na uvěřitelných základech. Ne, že by byl příběh špatně rozepsán, to právě naopak, ale je to hlavně ona, kdo dojem umocňuje. Tudíž perfektní podívaná nejen kvůli Kirsten. 90%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)

Reklama

Reklama