Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta holka je vážně dobrá. Celý film stojí na jejím hereckém výkonu. Má telent, který by jen tak neměla zahazovat. Zvláštní, jak se mě příběh osobně dotkl. Taková situace změní člověku celý život. Jen si nemyslím, že by se ta mladá holka s tím vším vypořádala takovým způsobem. Ale dobře, je to jedna z možností. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Velice silná zpověď mladé dívky. Film je po všech stránkách skvělý, od propracovaného scénáře až po herecké výkony z nichž vyzdvihnu samozřejmě Kirsten Stewart, která celý film táhne a věříte jí úplně všechno, a pak Steve Zahn, kterého jindy moc nemusím, ale tady dostal skvělou roli a řádně ji využil. Proč filmy jako Speak nejsou nominované na Oscary? Kirsten by měla být nominovaná za hlavní roli a Steve za vedlejší. Tohle se opravdu povedlo. Doporučuji všem, od intelektuálů až po akční maniakální militaristy, který si alespoň odpočinou od všech těch pif paf věcí. A že to bude stát za to. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Včera mě kamarád z Bratislavy popíchl, abych se už konečně na tenhle film podívala. Myslela jsem si, že tady jen pějete ódy na hezkou tvářičku a nevěděla jsem, čím by mě nějaký film ze školního prostředí (ještě k tomu americký) mohl překvapit. Ale klobouk dolů, skvělá psychologická sonda do dospívající raněné duše, herectví Kristen Stewart je opravdový zážitek a vůbec celý film neměl chybu. Směle se může řadit mezi ty nejlepší z této oblasti jako je např. Klass, BEN X a další podobné. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu je tak rozporuplné, že snad jsem první nechtěla ani hodnotit. Kristen Bella Stewart je pro mne hrozně zaškatulkovaná herečka a já ji od tud opravdu nemohu dostat. Proto mi to vrhalo dost špatný stín na celé ty její smutné grimasy. Ten film je docela dost nudný, pointa se tam skrývá a upřímně bych kvůli nějakému tempu půlku scén vyškrtla. I boj na konci mohl být lépe natočený. Nu, zklamaná a to velice. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Asi budu ukamenován, ale Kristen předvádí jeden typ výrazu, který sebou nosí i ve Twilight. Nosí ho všude. Je v módě? Film je táhlý a unylý. Rozhodně bych ho propagoval do škol, je to rozhodně marketingově dobré pro neutajování takových zločinů. Nicméně film byl předvídatelný, Kristen se nenaučila jiný výraz a chvílemi jsem přemýšlel, zda film dokoukám do konce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scéna znásilnění se měla odehrát v lese. To bylo ještě předtím, než Kristen Stewart zjistila, že je alergická na trávu. Když jde domů z párty, má na zádech listí, protože tato scéna se natáčela ještě předtím, než se zjistilo, že je alergická. (HellFire)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)
  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno