Reklama

Reklama

Zinédine Zidane - poslední zápas

(TV film)
  • Německo Zinédine Zidane: The Final Match
všechny plakáty
Německo, 2007, 54 min

Obsahy(1)

Portrét legendárního francouzského fotbalisty, který svou kariéru ukončil na MS 2006 v Německu. Jeho gól z penalty, ale i vyloučení ve finálovém zápase s Itálií mají miliony diváků stále před očima. Devátý červenec roku 2006 mohl být pro francouzskou hvězdu stejně úžasný jako dvanáctý červenec roku 1998, kdy Zidanův tým porazil Brazílii na mistrovství světa v domácím prostředí. Nyní vystřídala Brazílii Itálie a navíc Zinedin se tímto utkání loučil s fantastickou kariérou. Letní večer, kdy odehraje v Berlíně svůj poslední zápas, se nezadržitelně blíží. Víme, jak to dopadlo, vzpomínáme na jeho parádní penaltu a smutné vyloučení po provokaci. Jak si finále asi představoval sám? A co loučení s Realem Madrid? Vraťme se v unikátním dokumentu do období loučení před posledními třemi zápasy na stadiónu Santiaga Bernabeua a oním slavným neslavným zápasem o titul mistra světa. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro někoho byl Zinedine Zidane nejlepším fotbalistou planety, pro mě ne. mrzí mě, že tento dokument postrádá jakoukoliv objektivnost a prakticky posloucháme jen chválu oslavu a děkování směřované na jednu fotbalovou osobnost. Právě klíčová "hlavička" ve finále MS 2006, je podle mě důkaz, že ZZ se nikdy nestal tím nejlepším, jakého v něm ostatní viděli. Naopak přínos dokumentu tkví v samotném ZZ, který ukáže i své soukromí, které by jinak bývá utajováno. Velká pocta pro skvělého fotbalistu a až jednou Zinedine Zidane zemře, tohle by mělo být promítáno nad jeho hrobem zacyklené do nekonečné smyčky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zinedine Zidane bol bez pochýb jedným z najlepších hráčov planéty. Bol však aj bežným smrteľníkom, ktorý mal iba jedny nervy. Kto dúfa, že sa v tomto dokumente objasní jeho skratové konanie vo finálovom zápase MS v roku 2006 proti Taliansku, kedy Materazzi-mu uštedril ukážkovú hlavičku hodnú súboja v klietke MMA, bude zrejme sklamaný. Divák môže nazrieť do jeho súkromia, spoznať členov rodiny, prežiť posledné momenty pred odohraním posledného zápasu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o posledných zápasoch slávneho Zizoua. Ukázal svoju rodinu, poodhalil svoje skromné názory, keďže sa hlavne za žiadneho hrdinu nepovažuje a aj nejaký ten futbalový kumšt. Popri názoroch jeho rodiny, priateľov a obdivovateľov s ním trávime posledné momenty jeho kariéry a spoznávame trocha aj život okolo Realu, či v iných kluboch, ale hlavne ide o posledné chvíle a preto inak ako plným počtom hodnotiť nemôžem, lebo svoju dávku emócií to v sebe má. To, že záver jeho kariéry dopadol ako dopadol, len potvrdzuje, že nikto nie je dokonalý. Môj najobľúbenejší hráč a podľa mňa najlepší hráč histórie bol jeho spoluhráč Ronaldo, ale Zizou bol pre mňa vždy veľká osobnosť, tak na ihrisku ako aj mimo neho a to, že je horkokrvný mi až tak nevadilo. To, že na záverečný zápas si priviedol svoju rodinu, mi trocha pripomenulo o čom som sníval ja, keď raz budem športovec, špeciálne futbalista a raz budem tiež končiť. Mne sa to nepodarilo, preto som rád, že aspoň jemu áno. Ak máte radi futbal a niečo o ňom viete, tak toto stopercentne odporúčam. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vôbec nemám problém s vecnou stránkou takýchto profilov športovcov, skôr naopak, ako vášnivý fanúšik aj futbalu mám rád pri jej odovzdávaní komunikačného kanálu športovca-fanúšika zrozumiteľnosť, doslovnosť, bezprostredné pocity atď. Páči sa mi, že o Zizouvi sa dozvieme súkromné veci, o ktorých diváci nemajú akékoľvek znalosti a celkom zdatne je zanalyzovaná záverečná etapa jeho kariéry s ozvenami a míľnikmi celej kariéry. Trošku predsa len zráža ten jednoduchý jazyk, ktorý z tohto nedokáže usústrojiť hlbokú psychologickú sondu, ani efektnú prezentáciu veľkolepých driblérskych videoklipov. Je to intímny a komorný dokument a tak to skrátka má byť... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela klasický dokument o výborném fotbalistovi, který si totálně zpackal poslední zápas své reprezentační kariéry. Věnujeme se však Zidanovi až do jeho posledního zápasu v dresu Realu Madrid, který už byl o něčem jiném. Výjimečný fotbalista, průměrný dokument. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Nečekejte rozbor Zidanovy osudné hlavičky z finále MS 2006, záběr na následnou červenou kartu je totiž poslední zmínkou tohoto zápasu. Fauly Zidanovi, jak sám říká, nevadily, ale provokace ano... Prostor je každopádně věnován předcházející troufalé penaltě (inspirované Panenkou), po jejímž proměnění se Zidane stal teprve 4. hráčem v historii, kterému se podařilo skórovat ve dvou finále MS, 4., jenž ve finálových zápasech nastřílel 3 góly, a do třetice 4., který byl během finále MS vyloučen. Ale nejde tu jen o mistrovství světa. Dokument se dotkne všech (čtyř :) ) jeho klubových angažmá, k jeho kouskům se vyjadřují bývalí spoluhráči (Del Piero, Lizarazu, Makelele, Dugarry, Vieira, Beckham, ...) i nadřízení (mj. Lippi), ale i lidé mimo obor (tenisté Y. Noah a R. Nadal, herec J. Debbouze) a ke slovu se dostanou i Zidanovi blízcí. Nahlédneme rovněž do hráčova soukromí – tvůrcům se povedlo natočit dokonce telefonát s fr. presidentem Chiracem! :) To vše prokládáno záběry ze zápasů na Zidanovu práci s míčem a nezapomenutelné góly. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

On byl z té poslední generace díky které byl fotbal ještě radost. Ne jen vrcholové zápasy, ale každý ligový zápas byl díky nim perfektní podívaná. Je to ta generace Figo, Carlos, Maldini, Seedorf, Nedvěd, Ronaldo, Beckham a mohl bych pokračovat. Když byli tihle hráči na hřišti fanoušek byl hned jistější a bylo to opodstatněné protože tohle byli opravdu králové svého fotbalového kumštu. Ať si říká kdo chce co chce....Zidane byl z téhle generace nejlepší a hodnotit jeho kariéru podle jednoho zpackaného vyhroceného večera na konci kariéry je přinejmenším neúcta k celoživotnímu přínosu divadla zvaného fotbal. Je na místě že tedy na něj nebylo v dokumentu zapomenuto...ale ani se nerozebíral. Perfektní práce ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Zidane = 5*, dokument = 70%. Ačkoli vše směřuje k vyvrcholení finálového zápasu, nejosudovější okamžik ukázán nebyl. Jinak ne až tak kvalitní vykreslení veleúspěšné kariéry, zato ale ukázka soukromí a rodiny. Ačkoli zpravidla protivník "mých" týmů, přesto smekám a uznávám, že to byl Pan Fotbalista. A podle mě i autor nejhezčího gólu v historii, ve finále LM s Leverkusenem (s památným komentářem Míry Bosáka). ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Zidana jako fotbalistu mám rád, ale dost jsem se u toho nudil. Nedozvěděl jsem se nic novýho a záběry ze skoukromí taky nic moc. On je totiž Zidane očividně pořádnej suchar, kterej rozumu moc nepobral. Aspoň takovej jsem z toho měl pocit. 60% ()

ShortyIC 

všechny recenze uživatele

Zidane legenda futbalu, no od dokumentu som čakal niečo viac, ale každopádne celkom zaujímavé. Pre milovníkov futbalu odporúčam kuknúť :) ()

Reklama

Reklama