Reklama

Reklama

Něco jako líbánky

všechny plakáty
Kuvajt, 2024, 100 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé na svatební cestě zjistí, že jsou každý z úplně jiného těsta. Můžou se ale tyhle protiklady přitahovat? (Netflix)

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takúto naivnú komédiu by mohol Netflix natočiť, kde len chce, hlavne u nás by sa scenáru hádzali pod nohy, lebo na nič nevypovedajúce rom-com snímky, na tie my teda sme. Len herečky by boli sklamané, lebo v Kuvajte sa nevyzlieka a mužom tam dali na hlavu handry a trochu pigmentu. Z arabskej kultúry ale inak necítiť nič, všetci žijú Instagramom, diskotékami, nočnými klubmi a západnou disco-house-techno hudbou. Nie je tu ani závan nejakého kameňovania za cudzoložstvo a ovce či kozy sa tiež nemusia mať na pozore pred vášnivými pastiermi - mrdajú sa výlučne ženy a nikomu to nepríde neprirodzené (čo je na natflixovskú tvorbu až šok). Sem tam sa síce spomenie aláh, ale nenasleduje za ním akbar a dokonca ani po výbušných vestách nie je ani stopy. Netflix nám teda predstavil iný svet, ten bohatý, vyspelý, arabsko-islamský, kde je asi dopyt po plytkých filmoch. Len škoda, že to nie je svet, z ktorého nás chodia obohacovať do Európy tí inžinieri, lebo tí zvyknú to "akbar" často pridávať. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podívala jsem se ze zájmu, protože jsem kuvajtský film asi neviděla. A ejhle, ona je to zaměnitelná tuctovka z červené knihovny (i její nejčastější téma: z nemilovaného vztahu se stane zamilovaný). Luxusní prostředí i outfity jsou jako v evroamerické kinematografii, lidi se chovají nesmyslně a někdy jako vzdorovité děti - taky jako v průměrných filmech, co běžně vídáme a ještě je to doplněné lákavými záběry turistické destinace. Hlavní herečka je krásná a hraje blbku. Hlavní herec je sympaťák a hraje moulu. Nic nového pod sluncem.  Akorát se divák dozví, že v Kuvajtu stále platí, že společně odkojené děti se stávají sourozenci, i když nejsou pokrevně spřízněné. SHRNUTÍ: Výlet za exotikou, který tě přivede do uniformní průměrnosti. ()

marrjaana

všechny recenze uživatele

strašně mě baví, jak je film plný narážek na sex (smí, nesmí, chtěl by, ale nemůže, ona sní viagru), ale za celej film se ti dva pořádně ani nedotknou a nedají si ani pusu na tvář.:D. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Béčková romantická komedie je žánrový šuplík, v kterém jsou si většinou všechny kousky podobné jako vejce vejci. Má ho ráda – nemá ho ráda – má ho ráda – the END. V tomto případě jsou jenom herci lehce snědší než Petra Hřebíčková nebo Jiří Langmajer. ()

Reklama

Reklama