Reklama

Reklama

Volání vlků

  • Česko Vlčí volání (více)

Indiáni kmene Yeeht si u svých stanů vyprávějí legendu o zdivočelém psu, který se díky odvaze a síle stal vůdcem vlčí smečky. Zřejmě má lidem co oplácet, neboť na ně neustále útočí, jako by se skutečně mstil. Drsná krása dalekého severu tvoří kulisu romantického příběhu zlatokopů, kteří se vydali na zasněžené pláně severní Aljašky. Jejich cílem se stalo Dawson City, dřevěné, avšak rychle se rozrůstající městečko na březích řeky Yucon. Poutníci za sebou měli cestu plnou útrap mrazivých dnů a nocí, ve kterých sváděli urputný boj s přírodou, s nepřátelskými Indiány i smečkami hladových vlků. V nejednom připadě to byl boj nerovný. Také malý Jim a jeho sestra Mary zůstali ztraceni v nehostinné pustině aljašských hor. Paradoxně se pak jejich ochráncem stal zdivočelý kavkazský ovčák, který od Jima dostal jméno Buck. Poutavé příběhy Jacka Londona o krušném životě zlatokopů okouzlily již nejednu generaci. Nepochybně i proto, že věčné téma lásky a nenávisti nemůže zevšednět, stejně jako nikdy nepřestane dojímat síla přátelského pouta člověka a němé tváře uprostřed divočiny. (Densy Home Video)

(více)

Recenze (4)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Před víc jak dvaceti lety jsem z tohoto filmu na Nově zahlédl necelou polovinu. Pamatoval jsem si jen krátkou scénu, jak ten čokl skáče dolů z balkónu hostince a blonďatého chlapce, co na něj volá. Dlouho jsem přemýšlel, co že jsem to tehdy vlastně viděl, nějaký čas jsem se mylně domníval, že jde o velmi podobný film téže provenience Buck z konce světa. Až nedávno se mi ten správný čirou náhodou podařilo vypátrat a tentokrát shlédnout celý. V mnohých ohledech je film zcela odfláknutý, zvláště boje s neschopnými Indiány. Některé scény a chování postav působí nelogicky, herci se také moc nepředvedli. Přesto uděluji lepší 2 * a 40%, viděl jsem už i daleko horší filmy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jéžiši marjá, a já si myslel, že podobné filmy točili jen v bývalé NDR. Tohle bylo fakt husté.Tak prkenné herce jsem už dlouho v ničem neviděl, a to včetně obou hvězd Jacka Palance a Joan Collinsové. Úplně nejvíce mě ale dostali ti zlí indiáni. Můj bože, kdyby indiáni bojovali s dobrodruhy a zlatokopy tím stylem, jak je to prezentováno ve filmu, tak by se dnešního dne nedožili. I v dětských pohádkách bývají věrohodnější souboje a není tak jasně poznat, že pěsti celou dobu máchají do vzduchu a nůž se bodá do podpaží. Jako dobrodružný snímek je to bída, ovšem jako komedie to docela ujde. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Taliani nikdy nevedeli točiť zasnežené "aljašské kovbojky" a tento film je toho iba ďalší dôkaz. Zlyháva takmer vo všetkých filmových aspektoch - od príbehu cez réžiu a spracovanie až po hercov. Keď aj 4-ročné dieťa vie správne uhádnuť, že sa jedná o ovčiaka a tu starý skúsený lovec v jednom kuse hundre, že je to vlk, stávajú mi vlasy dupkom. Speváčka v kasíne chce zmeniť spôsob života a vymeniť ho za farmu na Aljaške (!), kde asi asi od rána do večera makať na poli; pes skáčuci na ľudi z dvojmetrovej výšky (kde je jasne vidno, že pes je dolosva hodený) a podobných nelogičností a naivností je ďaleko viac. Indiánske súboje a celkové vyobrazenie indiánov sú tiež zúfalé. Pri práci so psom brali filmári asi prvú ostrú a častá dejová skratkovitosť na príbehu tiež nepridáva. Obsadenie pôsobí neraz amatérsky, výkony hercov slabučké, a tie dialógy - každý druhý skvost, jedine Palance v roli hl. záporaká tomu pridáva na poctivosti. Iba dobrodružnosť príbehu a pekné zasnežené prostredie spôsobili, že som v hodnotení nešiel nižšie, aj keď samotný príbeh by si to zaslúžil. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sice se jedná spíše o béčkovější film, ovšem mně se to kdysi jako malému divákovi líbilo. Pro mládež se dle mého jedná rozhodně o zajímavý dobrodružný film, který má napětí, jasně dané dobro a zlo, přátelství člověka a psa, nevraživost, ale i lásku mezi lidmi. Příběhy Jacka Londona jsou poutavé a tentokrát v krásné zasněžené přírodě Aljašky ukazuje příběh malého chlapce Jima, který spolu se svoji sestrou osiřel a zachráncem se jim stal zdivočelý kazašský ovčák Buck a později sympatická postava ztvárněná Jackem Palancem. Ještě dnes mám někde originální VHS s tímto snímkem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama