Reklama

Reklama

Pečeť vraha

  • Česko Vzpomínky na vraha (více)
Trailer 2

Tento film, který u domácího publika trhal návštěvnické rekordy, patří k nejdiskutovanějším korejským titulům roku 2003. Příběh je inspirován skutečnými událostmi - sérií vražd, k nimž došlo v letech 1986 - 1991 v okolí městečka Hwa-Sung nedaleko Soulu.
V průběhu šesti let policisté postupně nacházejí těla deseti znásilněných a zavražděných žen. Mezi oběťmi je jednasedmdesátiletá babička i třináctiletá školačka a neexistuje mezi nimi žádná zjevná souvislost, žádné vodítko kterého by se kriminalisté mohli chytit. Detektivové Cho, Park a Seo vyslechnou na 3 000 podezřelých, do akce se postupně zapojí 300 000 policistů. Jenže chytit a usvědčit nevypočitatelného sériového vraha, jehož chladnokrevnost je noční můrou i pro zkušené profesionály, je úkol, který zřejmě přesahuje lidské síly...
Režisér Bong Joon-ho svůj film věnoval deseti ženám, které, kdyby nebylo oněch deseti děsivých deštivých večerů, ještě mohly žít. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ambron

ambron (hodnocení, recenze)

Film uvidí v októbri americké publikum na plátnách kín v digitálne reštaurovanej podobe...

Trailer

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Pak ma byt clovek normalni, kdyz musi koukat na takovehle vytvory, celej film jsem neppochopil, jestli to je komedie, kterou natocilo 10 lete dite, nebo nepovedena fraska na thriler. Jako krimi, drama, thriller to pravdu neni ani vterinu snad mozna   ??? mysteroizni ??? ale urcite komickym zpusobem.

Kervorkian

Kervorkian (hodnocení, recenze)

Mám v oblube kórejskú kinematografiu, a vždy sledujem ich filmy v originálnom znení. Bohužiaľ, toto bol prvý, ktorý som videl s dabingom, a myslím si, že aj posledný. Hodnotenie by bolo určite o jedej stupienok vyššie. 

veeronika

veeronika (hodnocení, recenze)

Jsem velice překvapena hodnocením....vydržela jsem asi dvacet minut a znechuceně to vypla!!!Něco tak příšernýho jsem dlouho neviděla.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Spoiler: když už tu máme dva názvy, neměl by ten, který osvětluje význam anglického Memories of Murder, znít "Vzpomínky vraha"? Pokud někdo na proběhlé události skutečně vzpomíná, pak je to především právě on, jak je ukázáno na konci, vztah detektivů v případu nehraje na závěr až tak velkou roli (a právě závěr je jedinou částí, kde by se o vzpomínání dalo mluvit).

ZeldaZ

ZeldaZ (hodnocení, recenze)

u všech asijských filmů žeru ty jejich plakát jsou tak geniálně navržené. porovnejte všechny plakáty pro tento film (podle mě je nejlepší a nejvýstižnější ten s deštěm a detailem poldů) naopak srovnejte s tím prázdným obalem na českém dvdčku, které je děláno podle západního vzoru, fuj.

kefir

kefir (hodnocení, recenze)

Vyborny film.Obsahove skvely.Strih ,hudba a realie skvele zasazeny do tehdejsi doby. Nevim ,co bych mu vytknul.Jen je skoda toho,ze se na českem trhu neobjevuje vice filmu z asijske provenience.

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama