Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Poslední velký rest, co jsem měl ve Stallonově filmografii doháním až teď (2020), a vypadá to, že jsem si nechal to nejslabší na konec. Skoro žádná akce, Stallone mě zde nudil, nasraná typka, co chtěla pomstu mě absolutně nezajímala a Woods to asi jediný zachranoval. Našli se tak dvě scény, co mě pobavily, a nadchnul mě snad jen ten začátek. Tohle je slabá bída. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

je monoho lepsich filmu je i mnoho horsich, pokud nejste zrovna fanousky TNT nebo alespon sylvestra stallona asi nema ani cenu si tenhle film shanet no snad jen kuli sprchove scene, ktera je paradni i kdyz by byla jeste lepsi kdyby tam sly nezavazel:) alespon hl.zaapork je docela zabavnej smejd takze bych to tak videl presne na 3starzz a docistacistocisty pruuuumer ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Dobrej i blbej film zároveň, Woods a Roberts sou fajn, Steloun a Stoun taky, i když ty jejich jakože erotišen scénen sou směšný, Stajgr je hroznej. Nejvíc komiš sou ty retrospektivy, v nichž Robrtc a ty jeho pohůnkové sou dospělý, zatímco Mey je holčička, přitom sou oba zhruba stejně starý, takže zatímco z Mej je o dvacet let pozdějc šeron, tak robrc je furt stejně starej. Ovšem korunu tomu nasadil luijs losa, kerej to natočil jako obyčejný béčko, ačkoli měl k ruce áčkový hvězdy a big badžet. Tos posral. Sláj si tak pomalu začal opět hnojit kariéru až do detoxu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem vám na rovinu, toto mi ako spolupráca nepripadá.“ Stará dobrá prvá polovica 90. rokov, kedy za výkvet záporáckej elity mohli byť považovaní James Woods, Eric Roberts a Rod Steiger. Ako vraví choze, Špecialista je zaujímavá kombinácia dvojice vtedy obľúbených podžánrov: jednak výbušného trileru (Zdesenie s Bridgesovcami alebo Explózia s Brosnanom, ale v podstate relatívne aj Howardov Oheň, dvojka a trojka ScannersObojok s Rutgerom Hauerom) a jednak erotického noir (Základný inštinkt, Farba noci, či Ten, kto sa pozerá). V praxi to znamená, že hoci snímka ponúka množstvo fajnovo natočených drsných explózii, fanúšikov akcie zrejme sklame, pretože napriek množstvu mŕtvych je tu „čistej“ akcie minimum, keďže sa všetko rieši nástražnými výbušnými systémami (jednou z mála výnimiek je ručná stručná bitka s drzými hajzlikmi v autobuse, len by ma zaujímalo, kto zaplatil to sklo). Mohlo by sa zdať, že pre nedostatok akcie snímka v čase svojej premiéry sklamala, kinami (aj našimi) prešumela bez väčšieho záujmu a mnohí si ju nechali dobrovoľne ujsť a pozreli si ju až na VHS. Ale čísla neklamú: pri rozpočte 45 miliónov na celom svete zarobila fajnových 170, čo je parádny výkon. Špecialista fakt nie je prvoplánový, čo je prekvapivé, ale je to tak. Okrem nedostatku fyzickej akcie sa to prejaví i na erotike; fanúšikov prasačiniek sklamem:  hoci sa tu Sharon Stone (ktorá bola vtedy fakt kus) promenáduje počas telefonátov v absurdne provokatívnych pózach (väčšinou len v spodnej bielizni, často ani to nie), explicitnej erotiky je tu pochopiteľne iba minimum, je to ostatne akčný triler so Sylvestrom Stalloneom, bolo jasné, že si neužije tak, ako svojho času Michael Douglas. A tak je jedinou poriadnou výnimkou zaujímavá scéna zo sprchy. Špecialista je čosi medzi deväťdesiatkovým trilerom a Denníkmi červených črievičiek. Aj po desaťročiach od premiéry je to veľmi dobrý film s viacerými nezabudnuteľnými pasážami (okrem výborne nasnímaných výbuchov šialená scéna, v ktorej James Woods suverénne napochoduje na oddelenie pyrotechnikov a je presvedčený o tom, že mu neposkytujú dostatok rešpektu). Zaujímavým osviežením je prítomnosť mafie, keďže dovtedy bol Sly predovšetkým Rocky a Rambo (a čerstvý Demolátor a Cliffhanger). Poteší tiež dusná flordiská výprava a atmosféra, na ktorej má leví podiel príjemne „uspávajúca“ hudba Johna Barryho (Tanec s vlkmi, Chaplin). Užíva sa to tiež kameraman Jeffrey L. Kimball (Policajt v Beverly Hills 2, Kučeravá Sue), ktorý si o štyri roky nato skvele užil relatívne podobný južný jemne erotický triler a to Divoké hry s Neve Campbell a Mattom Dillonom. Dôvod, prečo Luis Llosa (moja zbožňovaná Anakonda alebo príšerná Amazonka v plameňoch, ktorá sa však do dejín zapísala dosť odvážnou erotickou pasážou so Sandrou Bullock) tak málo režíruje pre mňa patrí k najväčším hollywoodskym záhadám 90. rokov. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být i vcelku dobrý film, kdyby se trošku poupravil scénář a člověk ze začátku moc netápal (prostě pár scén ukázat jako první a pak plynule pokračovat) a hlavně, kdyby někdo Stallonemu vysvětlil, že při erotických scénách mu žena nemá sloužit jako předváděcí žíněnka pro jeho muskulaturu, tím spíš, když je Stone takovej kusanec. Měl se spíš schovat za ní. To bylo tak příšerný, jak se po ní svíjel jako had a myslel si bůhví, jak nás to nedostává. Bléééé. Sprcha a výbuchy ale pěkný. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, ve které Thomas (Eric Roberts) hrozí Rayovi (Sylvester Stallone) nožem, byla napsána na poslední chvíli,aby se Stallone mohl v jedné scéně střetnout s Ericem Robertsem. (DEXTER099)
  • Okrem najznámejšieho floridského mesta - Miami, sa filmovalo aj v ďalšom americkom štáte, a to Tennessee. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama