Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek s jednoduchou filosofií, který si na nic nehraje a ctí pravidla žánru - a dovolí tak Bruci Willisovi předvést se ve stokrát osvědčené a léty prověřené roli statečného ochránce slabých a bezbranných. Tentokrát mu osud (nebo spíš scénář) přihraje do cesty Simona - malého autistu, kterého s profesionalitou a noblesou velkých filmových hvězd zahrál Miko Hughes. Pokud nemáte přehnané nároky, v podstatě všechno včetně očekávaných klišé funguje tak, jak má - a protože správní chlapi vždycky budou nedostatkovým zbožím, vidím to na slabší 4*. P.S.: Za normálních okolností bych na místě Stacey (Kim Dickens) cizího chlápka jen tak do svého bytu nepustila - i kdyby měl s sebou třeba deset malých chlapců … ale okolnosti tak docela normální nebyly - a mimo to: Přiznávám, že v případě Bruce Willise bych byla ochotná udělat výjimku. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

"Mercury" krátce a výstižně charakterizuje slovo podprůměr. Podprůměr po všech stránkách - odfláknutý scénář, televizní režie a ke všemu necharismatický Bruce Willis (!). Spousta nelogičností, málo chytlavých scén. Na druhou stranu uměřená stopáž, možnost věnovat se při sledování třeba luštění křížovek, a pěkná hudba... ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pred deseti lety, kdyz jsem film videl, jsem se pomerne dost vylekal, jak muze dopadnout obycejna rodina kvuli jednomu telefonatu. Dneska uz to tolik nebastim, ale jako napinavy snimek dobry, napeti v tom bylo, ale casem, kdy se to prehouplo pres druhou pulku, sel cely film do pryc. Bohuzel, Bruce a deti nejdou dohromady. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na Willisa pomerne nudné a ťažkopádne. Veľká absencia napätia a prekvapivých zvratov. Chýbala mi dôkladnejšia prepracovanosť scenára a Simonovej postavy, akčných momentov a podobne. Zreteľný je aj Willisov útlm v tejto fáze jeho kariéry. Síce sa začal venovať filmom s vážnejšou tematikou, no tu vidíme, že začiatky sú ťažké aj pre herca takéhoto kalibru. A o Baldwinovi škoda písať. Priemerisko ako hrom. 50%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Autistický dítě bylo na odstřel od první do poslední minuty a Brus Vyliž tentokrát teda nic moc. Hvězdu dám snad akorát za to, že se ve filmu objevila trojice mých oblíbených herců (Peter Stormare, John Carroll Lynch a Richard Riehle). Bohužel moc prostoru ani jeden z nich nedostal. Tento film mi unikal přes 20 let a klidně jsem si ho mohl nechat unikat až do smrti. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Simple Simon", který napsal Ryne Douglas Pearson. (Terva)
  • Film se pozoruhodně podobá události, která byla zveřejněna v prosinci 2009. V prosinci 1955 rozjel Sears Roebuck v novinách reklamu, která tvrdila, že zobrazuje telefonní číslo na Santu Clause. Bohužel se při tisku spletli o jednu číslici, a tak telefonní číslo nevedlo na Searse, ale na přísně tajnou linku CONADu - Continental Air Defene Command (velitelství vnitrozemské vzdušné obrany). Když plukovník Harry Shoup, vedoucí operací, zvedl telefon, čekal, že uslyší zprávy o řízených střelách, místo toho po něm dítě požadovalo, aby mu předal Santu. Tento telefonát skončil plačícím dítětem a vztekajícím se Shoupem, nakonec ale Shoup začal dalším volajícím dětem tvrdit, že Santa je zrovna na vyjížďce po noční obloze. Další rok CONAD nabídl nové, tentokrát už ne utajené, telefonní číslo, na které mohly děti volat. (HappySmile)
  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)

Reklama

Reklama