foto

John Carroll Lynch

  • nar. 1.8.1963 (53 let)
    Boulder, Colorado, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec John Carroll Lynch se narodil 1.8.1963 ve měste Boulder v Coloradu. Začínal jako divadelní herec. V roce 1986 získal titul B.F.A. (Bakalář umění) na Catholic University of America ve Washingtonu. Po dokončení školy pokračoval v hraní v divadlech po celé zemi, nejvíce se však ukazoval v divadle Guthrie Theater v Minneapolis, kde vystřídal mnoho rolí. Později se stal členem představenstva tohoto divadla.

Svůj filmový debut si odbyl malou rolí v komedii Grumpy OLD MEN (1993). Zlomový bod v Lynchově kariéře přišel s filmem bratří Coenů FARGO (1996), kde hrál manžela policejní šéfky Marge Gundersonové. Dále hrál například ve filmech BROUK (2002), GOTHIKA (2003), GRAN TORINO (2008).

Posledním větším filmovým počinem Johna Carrolla Lynche, bylo ztvárnení Arthura Leigh Allena, hlavního podezřelého, ve filmu podle skutečných událostí ZODIAC (2007). David Fincher, režisér filmu se rozhodl obsadit Lynche do této role poté, co ho viděl hrát ve filmu Gothika.

V současnosti žije Lynch střídavě v Los Angeles a New Yorku se svou ženou, herečkou Brendou Wehleovou.

Matouš "dr.block" P.

Herecká filmografie

Filmy

2017 White Orchid, The
2016 Furst Born (TV film)
Jackie
Zakladatel
Zázraky z nebe
2015 Divoká dvojka
Méďa 2
The Invitation
2014 Camp X-ray
The Money (TV film)
2013 Highland Park
Život mé sestry
2012 Lay the Favorite
2011 Bláznivá, zatracená láska
Paul
2010 Mocná síla soucitu
Prokletý ostrov
Syčák Hesher
2009 Láska na druhý pohled
2008 Gran Torino
Prince of Motor City, The (TV film)
2007 Spálené vzpomínky
Superlhář
Zodiac
2005 Looking for Comedy in the Muslim World
Zamilovaní blázni
2004 Chyťte tu holku
2003 Gothika
Chladnokrevně
2002 Brouk
Hodná holka
Par 6
Three Days of Rain
Živě z Bagdádu (TV film)
2001 Bubliňák
2000 Čekání na smrt
Příští správná věc
60 sekund
1999 Bláznivá runway
Kdekoli, jen ne tady
Late Last Night (TV film)
The Minus Man
Úterky s Morriem (TV film)
1998 Freak Weather
Mercury
Muž bez kůže
Restaurant
1997 Mrtví muži netančí
Naprosto nezávazně
Prokletá farma
Sopka
Tváří v tvář
1996 Fanatik
Fargo
Friend's Betrayal, A (TV film)
Líbánky bez ženicha
Nádherný holky
Shaughnessy (TV film)
Voice from the Grave (TV film)
1995 In the Line of Duty: Hunt for Justice (TV film)
Lék
1993 Dej si pohov, kámoši
1990 Metropolitan

TV seriály

2017 Channel Zero (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
2016 American Horror Story (TV seriál)
Be Our Guest (S05E12)
Billions (TV seriál)
The Punch (S01E07)
TURN (TV seriál)
Trial and Execution (S03E10)
Mended (S03E08)
Hypocrisy, Fraud, and Tyranny (S03E05)
další epizody (4)
2015 American Horror Story (TV seriál)
Devil's Night (S05E04)
Opona padá (S04E13)
Živí mrtví (TV seriál)
Tady není tady (S06E04)
2014 American Horror Story (TV seriál)
Edward Mordrake, část druhá (S04E04)
Edward Mordrake, část první (S04E03)
Zrůdy za denního světla (S04E02)
další epizody (4)
Hoke (TV seriál)
Manhattan (TV seriál)
The New World (S01E07)
Acceptable Limits (S01E06)
Takoví normální Američané (TV seriál)
Echo (S02E13)
Operation Chronicle (S02E12)
Stealth (S02E11)
další epizody (6)
2013 Do No Harm (TV seriál)
2012 Profesionální lháři (TV seriál)
2011 Tělo jako důkaz (TV seriál)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
2007 Ve městě hurikánů (TV seriál)
2006 Velká láska (TV seriál)
2005 Zločiny ze sousedství (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
The Brotherhood of Poland, New Hampshire (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Minuta před půlnocí (S05E22)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)

Dokumentární

2001 Scene Smoking: Cigarettes, Cinema & the Myth of Cool

Režijní filmografie

Filmy

2017 Lucky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace