Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dnes si říkám, jak jsem na takové filmy mohla koukat. Tenkrát ale pro nás znamenaly strašně moc. Jason byl prostě nejdokonalejší borec pod sluncem. V některých momentech působí film hodně humorně. To je samozřejmě tím, že jsem znovu po letech koukala na film dospělýma očima. JCVD tady má v jedné scéně tak kamenný obličej, že by klidně mohl strčit do kapsy Terminátora. Teď mě napadá, že role té mlátičky je snad jediná záporná v jeho filmové kariéře. Nevybavuju si, kdy ještě král zmetka. Viděno s naprosto šíleným dabingem. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Já černej pásek ještě nemám !!" - "A kam chodíš ?? Do zvláštního kurzu pro retardovaný ??" ;) Myslím, že naprosto zásadním a neoddiskutovatelným vysvětlením tak vysokého hodnocení No Retreat, No Surrender bude zřejmě nostalgie, a tak já osobně, protože jsem film viděl prvně až nyní takřka 30 let od jeho uvedení do kin, zůstávám naprosto objektivní a dokonale omráčený tím, o jak špatnou a zároveň zábavnou záležitost vlastně jde, byť mě často rozesmály právě scény, které směšné být určitě neměly !! Poměrně mě překvapuje fakt, že za touto karate fraškou vezoucí se na vlně o rok mladšího Karate Kida, jehož naprosto ve všech směrech bezostyšně vykrádá, stojí zkušený režisér Corey Yuen, který je znám například velmi vydařeným prvním Kurýrem či Hrou smrti 2 se samotným Brucem !! Chápu, co všechno se mohlo malým klukům na Karate Tigerovi líbit, stejný příběh loosera, který ke štěstí přišel, podařený soundtrack Paula Gilreatha, odkazy na rodící se break dance a spousta dalších aspektů, které však dnes již nikoho nenadchnou, a tak střízlivý pohled spíš jen odhalí veškeré fatální neduhy tohoto snímku v celé jejich nahotě, většina (ne)herců podává tak křečovité výkony, že zmiňovaný Karate Kid působí jako shakespearovská variace, ani Van Damme mimo arogantního výrazu nijak nevybočuje z řady, dialogy jsou tak stupidní, až máte chuť ohluchnout, a samotný příběh není ničím jiným než snůškou dementních klišé a infantilních hloupostí, přičemž ta přepjatě kýčovitá dějová linka kolem ducha Bruce Leeho snad ani nezasluhuje více rozebírat, zdá se mi sympatické, že si mistra zahrál jeho bývalý dablér Tai Chung Kim, který mu však v přímém záběru je asi tolik podobný jako já..;) Co už jsem však vůbec nepochopil, byl postoj Jasonova otce coby majitele tělocvičny k násilí, i to samotné rozuzlení v rámci jeho přehodnocení situace už není snad ani úsměvné !! No, nakonec nemůžu tvrdit, že bych se nebavil a že by mě Karate Tiger jako diváka nějak zásadně urážel, minimálně jde přeci o jeden z prvních Jean-Claudeových filmových počinů, a choreografie akčních scén je na velmi dobré úrovni, nicméně se mi zdá dost nadhodnocený oproti Karate Kidovi, na němž tak parazituje, a protože ho nikdo nepovažuje za komedii, nemůžu jít s hodnocením výše.. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal, ale za toto sa tvorcovia musia hanbiť dodnes. Otrasný film po každej stránke, jedna jediná vec kvôli ktorej som mu nenapálil "odpad" boli na svoju dobu choreograficky pomerne zložité a kontaktné súboje. Záverečný fight Van Damme vs. McKinney je lepší, než čokoľvek z Bloodsportu, no aj tak si už túto sračku nikdy nepozriem. 10 % ()

fars 

všechny recenze uživatele

Seru na to, ja ten film proste mam rad. Tenkrat mi bylo asi 5 let, Bruce-lee byl muj velikej idol. Kdyz jsem pak videl film o uslapnutym klukovi, ktereho zacne sam Bruce-lee ucit a stane se z nej bouchac jako prase, tak jsem malem zesilel blahem. Videl jsem to asi 452x, mam k tomu filmu proste dobry vzpominky z detstvi. Proto davam plny pocet hvezdicek. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Choreograf bojových scén "Harrison" Mang Hoi sám prováděl salto vzad s kopem namísto Kurta McKinneyho i Kima Tai Jonga. (Herr_Flick)
  • Na večírku hodí Scott (Kent Lipham) na Jasona (Kurt McKinney) velký kus dortu, který se mu přilepí na košili na levé straně hrudníku, ale když se Jason otočí a dojde k Deanovi (Dale Jacoby), není po dortu ani případném fleku na košili ani památky. (Armin82)
  • Ve scéně, kdy jde Jasonův (Kurt McKinney) otec z práce a napadne jej banda mladíků, má přes rameno bundu. Když však padne první rána, bunda zmizí. (Armin82)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno