Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si to jako dítě, kdy jsme to sledovali u dědy na kazetě den co den. Byl to jeden z mých prvních filmů  a první krůčky Van Damma, kde vlastně souboj tady prohrál a nebyl ještě hlavní postavou filmu. V té době to bylo Karate ("dědo ! pusť nám to karate" ha-ha) jako blázen a Van Dammův xicht z tohoto snímku, mám dodnes před sebou. "JASONE, NEUSTUPUJ, NEVZDÁVEJ SE !!" Krásné vzpomínky. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jo tak záporně nabitej Žán Klód je boží! Vlasy ugelovaný dozadu, tvrdej výraz, nabušenej 'vršek' a hlavně megakopy. Rozštěp na ringových provazech s rukama založenýma na prsou si musí pamatovat každý fanda! Příběh béčkový a úsměvný - nepříliš povedená napodobenina Bruce Leeho učí hlavního hrdinu technikám bojového umění včetně závěrečného 'měsíčního salta'. Finální duel skvělý. 4,6 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když se nebojuje, dialogy a přepálené herectví trhají uši. Než tenhle ambiciózní gymnasta skopne boxovací pytel, který mu přichystal sám imaginární Bruce Lee (mimochodem korejský herec Tai Chung Kim býval dablérem skutečného Bruce), dočkáme se řady milých i rozpačitých scén (zejména kvůli novému černošskému kamarádovi a také záludnému tlouštíkovi), které prostě k osmdesátým letům patřily. Dějově je to dietní jak jihoamerická telenovela, rodinka mistra karate musí kvůli pletichám zlých podnikatelů zavřít výukovou školu, odjíždí do Seattlu, kde mají začít nový život. Režisér Corey Yuen se toho nebál a předkládá velmi solidní řemeslo, které patří v rámci žánru k tomu nejlepšímu, co vzniklo. Opakuji: v rámci žánru. Choreograficky je velmi zajímavý i dnes, samozřejmě pokud připočteme nutný kus nostalgie. Šklebící se belgický Rus Jean-Claude předvádí efektní kousky, finální souboj s Kurtem McKinneym jsem si kdysi pouštěl i několikrát za sebou, takže se těším zase někdy na viděnou. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála 80´s kultů, který mě tehdá na vhs minul. Viděl jsem ho celý až nyní a teda je to vážně brutal. Nevím, co zmínit dřív? Chvílemi to vypadá jako nějaká sitcomácká parodie na bojovky ( rozhovor se šampionem v televizi, reakce lidí a poroty v závěrečném souboji) chvílemi je vidět mikrofon a ty herecké výkony... Doporučuju zaměřit se zvlášť na otce hlavního hrdiny a výše zmíněného šampiona. Některé jejich kreace ve mně vzbudily hlasitý smích. Zábavný je také blonďatý rozhodčí (s parukou?), který jeden moment dohlíží na bojovníky přesně v rytmu jejich úderů. Formálně odpad, hrozně špatný film po všech stránkách, ale právě za tu zábavnost dávám aspoň tu hvězdu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ke kterým chovám jistou úctu, protože jsem je jako malý sledoval na videokazetách. Karate Tiger byl jeden z těchto snímků, ani jsem netušil tehdy že existují další díly, natož že se snímek jmenuje ve skutečnosti Neustupuj, nevzdávej se. Pamatuju si jak jsem strašně moc žral tréninkové scény, kdy si kluk zatíží nohy olovem a dělá kliky na jedné ruce. Rovněž jsem si ovšem všimnul jednoho pro mě do té doby neznámého herce, kterým nebyl nikdo jiný než později veliký Jean-Claude Van Damme. Zde v roli záporáka jakého svět později spatřil až v Ivanu Dragovi. Jeho Ivan Kraschinsky měl v sobě všechno co jsem v té době od padouchů požadoval.... dneska bohužel spatřuju, že Karate Tiger 1 není kdovíjaký kousek a že se zde nachází i celé hejno pořádných masařek. Z nostalgie, za parádní písničku (Hold On To The Vision od Kevin Chalfant) a za závěrečné zúčtování v ringu ovšem dávám 55% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) hází přes trám boxovací mičudu a používá při tom karabinu. Po vytažení karabiny až ke stropu by však boxovací mičuda měla být na zemi, ne stále ve stejných místech. (Armin82)
  • Při jedné z potyček Jason Stillwell (Kurt McKinney) jednoho ze svých protivníků odkopne a druhého pouze odstrčí, přesto má roztržené triko. (Armin82)

Reklama

Reklama