Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Klasika 80. let v oblasti "karatefilmů". S kamarádem jsme opakovaně film sjížděli znovu a znovu a v těch deseti, dvanácti letech nám to připadalo velmi inspirující, jak mladík bojuje za čest a srdce své milé. A ještě tam oživlý Bruce Lee... prostě nářez, který dnes reálně označuji průměrný film, kterému však z nostalgie dávám o hvězdičku více, než si ve skutečnosti zaslouží. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dnes si říkám, jak jsem na takové filmy mohla koukat. Tenkrát ale pro nás znamenaly strašně moc. Jason byl prostě nejdokonalejší borec pod sluncem. V některých momentech působí film hodně humorně. To je samozřejmě tím, že jsem znovu po letech koukala na film dospělýma očima. JCVD tady má v jedné scéně tak kamenný obličej, že by klidně mohl strčit do kapsy Terminátora. Teď mě napadá, že role té mlátičky je snad jediná záporná v jeho filmové kariéře. Nevybavuju si, kdy ještě král zmetka. Viděno s naprosto šíleným dabingem. ()

Reklama

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak úžasně pitomé, až je to dokonale zábavné. Špatně hrají úplně všichni, dialogy jsou směšné, hloupé nebo přehnaně patetické, hudba ujetá a není tu ani jeden překvapující moment. Ale je to smíchané tak neumětelsky, že se člověk každou chvíli směje. PS: Dvojník Bruce Leeho, který se mu podobá akorát kimonem, připomene zlaté časy papírových náhrobků Eda Wooda... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi to líbilo, takže nevím přesně jak bych na to reagoval se svým současným filmovým vkusem, ale myslí že by to o tolik horší nebylo... Příjemná oddechovka, dodnes si pamatuju na zápletku i na většinu hlavních scén, takže budu věřit svému úsudku (Bruce Lee by snad ze mě měl radost) a dám za svěží tři hvězdičky... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi lito ale pro mne to takovy hit proste neni ten chudak student kterymu vsichni hazou klacky pod nohy co ozivi ducha Bruce Lee aby ho trenoval se mi ani trochu nelibil abych rekl pravdu poustim si uz jen zacatek a konec kde je JCVD protoze je to jedna z jeho suverene nejnabitejsich roli takhle skvely souboje jako tady uz v mnoha filmech nepredvedl prostredek filmu je bohuzel odou na teanagerskej film a ty mladeznicky kecy mne nebavi fakt pakarna aspon ze ten finalni turnaj to vylepsil Van Damme jeho vymlaceni protivnika a roznozka mezi provazy je proste cool jinak slabota bez nej by to byl film o nicem ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Ian Reilly (Ron Pohnel) vyprovází z tělocvičny nezvané hosty a pomalu přešlapuje až na kraj ringu, kdežto v dalším zaběru je teprve přibližně v jeho polovině. (Armin82)
  • Ve scéně v závěru filmu, kdy Ivan (Jean-Claude Van Damme) bojuje s Ianem (Rolf Pohnel) a v rohu ho začne škrtit, přijde rozhodčí, aby se pokusil nefér chování zastavit, načež jej Ivan napadne a rozhodčí vylétne z ringu, je možné vidět, že dopadá na žíněnky. (Armin82)
  • Při scéně, kdy Jasonův (Kurt McKinney) otec vystupuje z vozu se sádrou, má na sobě tak úzké rifle, že by je přes sádru v životě nepřetáhl. (Nathaniell)

Reklama

Reklama