Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jediná osoba,která tenhle film drží od odpadu je van Damme.Až to zní neuvěřitelně,ale jeho Rus je naprosto dokonale nechutný a kdyby si býval van Damme čas od času střihnul nějakýho padoucha,vůbec by to nevadilo.Jinak Bruce Lee se musel otáčet v hrobě,protože to nebyla pocta,ale potupa co tvůrci předvedli.A McKinney?No trapnost nad trapnost,což se dá říct o všech zúčastněných. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o klasické béčko 80. let, ale ne ledajaké. Je to exkluzivní extra karate béčko, které započalo vlnu "ringových mlátiček" J.C.V. Damma a v podstatě jeho kariéru. Celý film stojí na jednom velkém jméně a tím je režisér Corey Yuen! Člověk, který film na své režii doslova postavil, a v budoucnu vytvořil spoustu horších i lepších akčních karate filmů. Nakonec se propracoval k takovým exkluzivitám, jako je "So Close" a oba díly "Kurýra". I zde na počátku jeho režijní kariéry je jasně vydět neuvěřitelná profesionalita. Ano, film je neuvěřitelně naivní a celková naivita a jednoduchost 80. let z něj přímo dýchá, ale je to pro řadu diváků i kus nostalgie. Musí se uznat, že neznámý mladíček Kurt McKinney je zde ve špičkové fyzické formě, stejně jako ostatní karatisté. Jakmile ale Kurt ve finále nastoupí proti Van Dammovi, je jasně vidět, že ho Van Damme vyloženě šetří a na některé údery si musí doslova počkat ... Ano, toto je jeden z mála filmů, kde je jasně vidět, že Van Damme kdysi zřejmě opravdu karate skvěle ovládal ... Tento film je kus mého mládí, ale i bez nostalgie se jedná o vskutku perfektní karate mlátičku, která se stala jednou z klasik žánru a v podstatě jej v Americe znovuoživila (po 12 letech od úmrtí Bruce Leeho ...). ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dnes si říkám, jak jsem na takové filmy mohla koukat. Tenkrát ale pro nás znamenaly strašně moc. Jason byl prostě nejdokonalejší borec pod sluncem. V některých momentech působí film hodně humorně. To je samozřejmě tím, že jsem znovu po letech koukala na film dospělýma očima. JCVD tady má v jedné scéně tak kamenný obličej, že by klidně mohl strčit do kapsy Terminátora. Teď mě napadá, že role té mlátičky je snad jediná záporná v jeho filmové kariéře. Nevybavuju si, kdy ještě král zmetka. Viděno s naprosto šíleným dabingem. ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. I v rámci přihlouplých karate béček neskutečná ptákovina, která klasikám žánru jako Krvavý sport nesahá ani po paty. Hlavní hrdina sice evidentně nebyl špatný bojovník, jenže tak trapný příběh, který vykrádá kde co, se jen tak nevidí. Van Damme jako šklebící se záporák s ulízanými vlasy, totálně nepodobný dvojník Bruce Lee (kterého mimochodem známe už z Game of Death), výkony herců jak ze školní besídky, k tomu nechápu, proč jsou všechny souboje zrychlené. Že by laciný pokus o efekt? Tohle je moc i na fanouška bojových filmů... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi lito ale pro mne to takovy hit proste neni ten chudak student kterymu vsichni hazou klacky pod nohy co ozivi ducha Bruce Lee aby ho trenoval se mi ani trochu nelibil abych rekl pravdu poustim si uz jen zacatek a konec kde je JCVD protoze je to jedna z jeho suverene nejnabitejsich roli takhle skvely souboje jako tady uz v mnoha filmech nepredvedl prostredek filmu je bohuzel odou na teanagerskej film a ty mladeznicky kecy mne nebavi fakt pakarna aspon ze ten finalni turnaj to vylepsil Van Damme jeho vymlaceni protivnika a roznozka mezi provazy je proste cool jinak slabota bez nej by to byl film o nicem ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Když se Jason (Kurt McKinney) pohádá s otcem (Timothy D. Baker) a ten začne z garáže vše vyhazovat, odhodí jen pár časopisů a dvoukloubou tyč. Poté Jasona odstrčí, strhne plakát a Jason začně utíkat pryč, ale na zemi je vidět daleko víc vyházených věcí. (Armin82)
  • V závěrečné bitce do ringu spadne židle, ale hned v dalším záběru tam není. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama