Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Van Damme si chtěl zavzpomínat na turnajovou poetiku Bloodsportu, ale ikdyž Krvavý sport byl béčko jak prase, byl natočen v době, kdy se takové filmy daly tolerovat. Tohle je avšak opravdu blbina a romantika ala vůdce chlapecké bandy a únos zlatého draka???...Kde to jsme? To jsou fórky co ale vůbec nejsou na místě. Zvlášť když se Jean Claude tváří tak vážně. 10% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapenie v podobe Van Dammeho reziserskeho pocinu. Ano, to kto sa stretne v finalnom suboji, ako dopadne cely pribeh je jasne uz dlho pred koncom, avsak to mi pri tychto filmoch proste nevadi. FIlmy s arenovymi subojmi proste zeriem a The Quest mi po tejto strane priniesol vsetko co som chcel. Pestru skalu roznorodych bojovnikov, slusne suboje a vydareny priebeh turnaja. Dokonca aj prostucky pribeh odohravajuci sa na pozadi turnaju sa mi pacil. Tibetsky klastor, zlata socha, falosny priatel, lupez, happyend...to su vsetko prvky ktore proste do tychto filmov pasuju ako rit na serbel. Ja som si to uzil. (7/10) ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Van Damme ako autor predlohy, režisér a samozrejme hlavný hrdina sa v tejto fraške o akomsi mystickom bojovom turnaji národov bez obmedzení určite našiel, ale cieľová skupina, ktorú tento nepodarok môže osloviť sa nachádza medzi malými chlapcami vo veku 8 - 12 rokov. Nedosahuje to ani priemer a pôsobí to skôr zábavne ako akčne. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi podobný jako Krvavý sport.Jen trochu lepší příběhem(ten v Krvavém sportu byl skutečně vrchol jednoduchosti),ovšem v podstatnějším horší,a to v soubojích.Krvavý sport byl sice tupý film,ale právě ono koření filmu tam hrálo prim,soupeři byli solidní a souboje kvalitní a bylo jich dost.Zde je jen nevelká přehlídka souborů kopyt a nemehel,navíc jsou zápasy nanic nasnímané a i dost choreograficky nevýrazné.Souboj cti je zkrátka van Dammův průměr,má jak lepší tak horší snímky. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

"Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan." Ano, distributoři to vystihli, mají naprostou pravdu. Je tam brutálně stupidní mongol a Jean-Claude je brutální mongol a celý je to mongolský a blééé. Když se tenhle belgičan pustil do režie, zavánělo to katastrofou, ale nakonec překvapil, natočil "pouze" další zbytečnou hloupou vandammovinu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)
  • Abdel Qissi, který ztvárnil mongolského zápasníka Khana, je Van Dammův přítel z dětství. Objevil se i dalším Van Dammově filmu Lví Srdce (1990). (Eldrick)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama