Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening/The Dream [1:52] ,2. Chris Beats Germany [3:27] ,3. Old New York [1:18] ,4. Invitation [2:33] ,5. Khan Kills Phang [3:45] ,6. Flashback [1:47] ,7. To The City Of Battle [3:46] ,8. Drums On The Beach [3:12] ,9. Smile Please [1:22] ,10. Greatest Fighters [3:08] ,11. Sentenced To Death [3:51] ,12. Brazil Accompaniment [2:49] ,13. Monkey Boy And Snake Eyes [1:07] ,14. Wire [1:02] ,15. American Theme [2:16] ,16. Finale/Fulfillment Of The Quest [2:52], ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Van Damme veľmi dobre režíruje, príbeh napísal zaujímavý a ako hlavná postava hrá výborne. A aj zvyšok obsadenia je slušný. Milo ma prekvapila príbehová línia ktorá je rozdelená v podstate na dve rôzne časti, prvá dobrodružnejšia polovica a dalšia poriadne akčná. Ale obe boli veľmi dobre, mám rád aj dobrodružný žáner takže ma to potešilo a veľmi príjemná hudba bola tiež potešením. A akčné veci točí Van Damme dobre.. V závere je veľa súbojov a všetky sa mi páčili. Takže ked´ si to zhodnotím, určite je do dobrý akčný film ktorý nemá výrazne chyby a najviac sa mi páči tá kombinácia akčných a dobrodružných prvkov. ()

Reklama

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Najlepší Žán Klád. Keby sa mu táto mašinéria podarila v časoch Kixboxera a podobných "kultoviek", je z toho príspevok do zlatého fondu tohto žánru. Takto to ostáva iba pestrá, tradične teatrálna, ale za to dramaturgicky neskutočne dynamická a výpravná prehliadka svetovýh bojových štýlov a Van Dammovho záverečného "veľkého postavenia sa z prachu". Výborný kasting. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pěkná hudba, pěknej příběh. Kvalitní souboje - to se mi na filmu líbí nejvíc. Připomíná mi to Kickboxera a Krvavý sport. Ale chybí trošku něco k tomu. Roger Moore mi moc nesedl ve filmu. Jinač mě celkem nic nevadilo ve filmu, režii zvládnul výborně Van Damme, ale přeci tomu filmu něco chybí, abych dal plné hodnocení. Takhle ja to na skvělých 88% = **** ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že mi tento klenot, režijní debut Belgické pumy unikal celé dětství. Na dřeň ohoblovaný příběh soustředěný především na scény zápasu, které JCVD točí značně na rychlo a největší pozornost věnuje vlastnímu zápasu s mongolskou stepní šunkou. Hudbu složil zcela bezpochyb jeden z nejhorších skladatelů naší éry - Randy Edelman, horší rádoby organický zvuk synťáků snad neexistuje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)
  • Van Damme je vedle režie pod snímkem podepsán i coby scénárista. (Eldrick)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama