Reklama

Reklama

Opravdový život

  • Kanada Sleepwalking
Trailer

Obsahy(1)

Peklo osamění a dospívání bez těch nejbližších.  Jedenáctiletá Tara se musí smířit s tím, že její nevyrovnaná matka náhle někam odjela s mužem, jemuž právě věnuje pozornost. Zatímco marně očekává její návrat, stále více si uvědomuje, že se o sebe nedokáže postarat. Otce Tara nikdy nepoznala a tak ji pod svá ochranná křídla alespoň na nějaký čas bere bratr matky, James...
Filmové drama o tom, jak je obtížné vymanit z nepříznivých rodinných okolností i předurčenosti osudu natočil režisér Bill Maher. Ve svém debutu se opřel o silný příběh a herecké výkony známých představitelů: Charlize Theronová ztvárnila úlohu Joleen, Dennis Hopper hraje tvrdého farmáře Reedyho. Hudbu k snímku napsal vynikající skladatel Christopher Young. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přála jsem si, aby se mi to líbilo. Už jsem to jistě někde napsala, že filmy o zoufalcích mám ráda, ale asi to budu muset přehodnotit, protože to, co mám ráda, bude zakopaný zřejmě někde jinde. Potřebuju světýlko. Na konci tunelu. A nesmí se rozsvítit lopatou. Herci snaživý, ale jakoby utopený, toho smutku bylo moc a nesmutnější je, když místo, aby vás to emocionálně někam posunulo, tak to nudí. Takhle to bejt nemělo. A nemuselo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát slabé 4*, ale nakonec dám radši silné 3*, protože zas tak silné to nebylo. Nicméně i tak je to docela povedené drama, které je dobře a uvěřitelně napsané, je slušně natočené a na pár silných scén zde taky dojde. Navíc mě příjemně překvapilo, že i když to celou dobu je totální depka o dvou (vlastně třech) troskách, které se snaží před svými problémy a svými depresivním životy někam navždy zdrhnout, ale místo toho je jich život stále jen horší, tak to nekončí úplně tragicky a skoro všechny postavy si něco uvědomí. Fakt jenom škoda, že to je silné jen v jednotlivých scénách, ale ne jako celek. A i ty postavy mohly být rozebrané trošičku víc. Každopádně špatné to vůbec není. Lepší 3* ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jsou dny, kdy si člověk myslí, že horší už to být nemůže. Ale může! Když už není kam jít, ze zoufalství se vrátíš k rodičům, bez peněz a sebevědomí, a oni tě vymrskají jako psa. Aby člověk našel sám sebe, musí začít tam, kde se ztratil. O tom je tenhle film. Pak může začít "The first day of the rest of his life". Cesta k tomu dni je ale dlouhá a trnitá. A na konci nemusí být zrovna happy end. Ohledně oficiálního textu distributora plně souhlasím s Enšpíglem. :-) 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdový život je film, který naprosto perfektně ukazuje onen OPRAVDOVÝ ŽIVOT. Bez servítek, bez žádných happyendů, bez jakýkoliv šance na to, že by alespoň náznakem, něco mohlo dopadnout dobře. Nedopadne. Život o tomhle není. Život je o tom ho prožít a špatné věci se naučit házet za hlavu, protože právě ty špatné věci jsou ty, které nás mají posílit. Ty dobré už jsou jenom za odměnu. Nemůžu tomuhle filmu ale dát plný počet. Film je věc, na kterou se dívám, abych od reality utekl. Jenže, když si pustím film, a vidím tam realitu, nechci na ní ještě koukat ve filmu. Vždyť já chci právě tím filmem někam utéct. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že tu proběhl jakýsi pokus o silně depresivní drama. Očekávané emoce nepřišly, celý snímek mě nechal totálně chladnou. Herci se sice snažili hrát, ale chyběla jim ta nejdůležitější berlička, kvalitní scénář. Z celého filmu šla vytřískat mnohem větší hloubka, ale bohužel celý ten potenciál se rozpadl jak domeček z karet. Ve výsledku jsem se proklimbala k solidním 2*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pracovný názov filmu bol Ferris Wheel. (misterz)

Reklama

Reklama