Reklama

Reklama

Opravdový život

  • Kanada Sleepwalking
Trailer

Obsahy(1)

Peklo osamění a dospívání bez těch nejbližších.  Jedenáctiletá Tara se musí smířit s tím, že její nevyrovnaná matka náhle někam odjela s mužem, jemuž právě věnuje pozornost. Zatímco marně očekává její návrat, stále více si uvědomuje, že se o sebe nedokáže postarat. Otce Tara nikdy nepoznala a tak ji pod svá ochranná křídla alespoň na nějaký čas bere bratr matky, James...
Filmové drama o tom, jak je obtížné vymanit z nepříznivých rodinných okolností i předurčenosti osudu natočil režisér Bill Maher. Ve svém debutu se opřel o silný příběh a herecké výkony známých představitelů: Charlize Theronová ztvárnila úlohu Joleen, Dennis Hopper hraje tvrdého farmáře Reedyho. Hudbu k snímku napsal vynikající skladatel Christopher Young. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Kreeki 

všechny recenze uživatele

- You know, you could really start unpacking some of your own shit instead of sitting there and pretending to do your homework. - I'm not pretending to do my homework. I'm pretending not to hate my life. - Well, you're not doing a very good job of pretending. -Well, maybe I'm not applying myself. Taru, sotva náctiletou dívka vyrůstající v rodině bez otce, peněz a zázemí, opouští její matka a po nějaké době v dětském domově se jí ujímá matčin bratr - ovšem otce nahradit nedokáže. A protože mají zhluboko do kapsy, tak společně vyrážejí na farmu jeho otce, jejího dědečka. V tu chvíli se po nich matka začne shánět. Abych se přiznal, důvodem, proč jsem přes půl roku čekal na tento snímek, byla jen a pouze AnnaSophia Robb. Tu jsem si zamiloval už v Terabithii a netrpělivě jsem čekal, co po doslova mihnutí v beztak podprůměrném Jumperu ukáže v další "větší" roli. A jí jsem opravdu zklamán nebyl, dokonce ani ostatními hereckými výkony - to vše bylo na úrovni. Celkem precizní avšak střízlivá režie s kombinaci se scénářem, který je možná až přehnaně jednoduchý a poněkud postrádá spád, lehce sráží toto byť nízkorozpočtové rodinné drama. Silně emotivní, ale stejně nic, co by chytlo za srdce, nepustilo a nedalo vám byť jen pomyslet na něco jiného, stejně ale velmi krásně nenucený "smutný" film, za který se Bill Maher rozhodně nemusí stydět a jako režisérský debut rozhodně více než obstojné. 7/10. Scénář: Zac Stanford ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo, pokud mám jako divák nabýt kýženého dojmu, o který se tento film (ne)snaží musím k tomu dostat víc. Stačila by nějaká větší snaha ukázat víc charakterových rysů, pohnůtek nebo něco víc z minulosti (proboha vždyť je tu 2,5 postav!). Naopak dostávám suché a pochmurné drama, které není vlastně ani drama a jen se vleče v podmračeném tónu scénaristy, který nemá zájem diváka ani utopit v dešti, zabít ho v bouři natož mu ukázat jak vypadá slunečný den. 40% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jsou dny, kdy si člověk myslí, že horší už to být nemůže. Ale může! Když už není kam jít, ze zoufalství se vrátíš k rodičům, bez peněz a sebevědomí, a oni tě vymrskají jako psa. Aby člověk našel sám sebe, musí začít tam, kde se ztratil. O tom je tenhle film. Pak může začít "The first day of the rest of his life". Cesta k tomu dni je ale dlouhá a trnitá. A na konci nemusí být zrovna happy end. Ohledně oficiálního textu distributora plně souhlasím s Enšpíglem. :-) 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sleepwalking neponúkol nič, z čoho by som mal padnúť na zadok. Jediné, čo vo filme vyniklo, bolo celkom slušné vybudovanie atmosféry sociálnej bezútešnosti s obmedzenými možnosťami nájsť prijateľné východisko. Neexistuje ľahké riešenie, pričom niekedy dokonca človek musí aj niečo oželieť. Dejová linka bola však neskutočne nezáživná a mdlá. Situáciu trocha zachránil násilnícky Dennis Hopper, ktorý bol v postave tyranského otca dokonale presvedčivý. Okolo seba dokázal rozptýliť tak nepríjemne negatívnu auru, až z toho mrazilo. Nedostal však toľko priestoru aby celkový dojem nejako radikálne zmenil k lepšiemu. Čo ma však najviac znechutilo bol koniec. Lovím v pamäti lovím, ale nepamätám si film, kde by bolo finále tak odfláknuté a predčasne ukončené. Rozhodne ešte bolo čo k pointe filmu povedať. Škoda. Vidím to na slabší priemer, pod ktorý sa výraznou mierou podpísali výborné scénky s D. Hopperom. 55/100 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to kvůli Charlize, ale ohromila mě spíš AnnaSophia Robb, která mě dostala už v Terabithii. Ale takovej Nick Stahl, bezdůvodně podceňovanej herec, tomu to šlo taky pěkně od ruky. K tomu celkem zajímavej scénář, no dalo se. Vypíchnout musím scénu, která inspirovala i filmový plakát - když mladá Tara byla u bazénu - fakt moc hezky natočený. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pracovný názov filmu bol Ferris Wheel. (misterz)

Reklama

Reklama