Karate komando

• Jižní Afrika

Kill and Kill Again

Akční

Jižní Afrika / USA, 1981, 100 min

Pro mne do poslední chvíle naprosto neznámé Béčko z počátku 80. let. Ale parádní Béčko!!!! Karate, karate, karate a ... zase karate!!! Celé to nepokrytě kopíruje kultovní Bruce Leeho Enter the Dragon (1973), dokonce i spousta jednotlivých scén je vyloženě vykradená a opakujících se. Akce je zde asi tak 80% stopáže. James Ryan je docela sympatyckej klaďas, s ním další 4 karate-mašiny a jedna ... ehm Gorila. Nejdříve se dává partička dohromady, pak se jde do nepřátelského vojenského území zachraňovat unesený vědec. Všichni zde jsou nadopovaní drogou, která způsobuje maximální oddanost vůdcovi základny. Vůdce základy má neuvěřitelně srandovně přilepený plnovous a je až podezřelě podobný záporákovi z Enter the Dragon. Choreografie soubojů docela ujde, není to žádná sláva, ale na svoji dobu a "zdroje" je to v pohodě. Na konci pak proběhne karate turnaj, který mi však vyrazil dech. Tady se fakt předvedou evidentně mistři a choreografie většiny soubojojů vyletí úplně někde do nebes (u tohoto jsem přemýšlel o zvyšení na 4/5, ale raději nebudu urážet klasiky...), je zde i "bullet time" a odražení kulky z revolveru ... Prostě totálně skvěle tupé, ale zábavné karate béčko, které kdybych viděl ve svých dětských "VHS-Video" let, byl by to pro mne jasný kult!!! Prostě parádička ...(18.5.2011)

• anderson

ČESKÁ DVD PREMIÉRA (vydanie do pošetky): IFA MUSIC = 1.4.2011 (1.4.2011)(1.4.2011)

Kouzelná osmdesátá. Vývoj bramborového paliva pro motorová vozidla posléze skončil objevem drogy, dokonale ovládající mysl člověka; jedna dávka dokonce postačí na pět dnů. Zlatý to sen každého diktátora, ani samozvaný spasitel Marduk není výjimkou. Avšak pětice poslů dobra - Steve, Moucha, Cikán Billy, Hotdog a Gorilla, navíc jištěná tajnou vládní agentkou - po krátkém váhání vyráží na cestu a osud diktátora je předem zpečetěn. Marduka nezachrání ani všestranný ultrasvalovec Optimus. Kromě laciné zábavy snímek přináší také dva plusy; souboje jsou poměrně realistické, bez různých přidaných efektů a zrychlených pohybů. Navíc James Ryan coby mistr kickboxu Negaal o čtrnáct let později ve filmu Kickboxer 5 nepůsobí už natolik nedůvěryhodně. Tento pán rozhodně umí.(29.8.2010)

• SG-1

"Kdykoliv někoho přeperu, ukousnu mu ucho. Prostě si nemůžu pomoct." -Gorilla-(30.1.2012)

Docela béčkové maso s plno vtípky.(17.8.2011)

Béčko. Lepší béčko? Dobré béčko! Řemeslné provedení je tak maximálně za dvě hvězdy, to ale neznamená, že tenhle film není velkolepá legrace. Má své vtipné momenty (a není jich málo) a i když se ze začátku může zdát nic moc, pěkně se rozjede. Vidět to tak v patnácti, stane se "mým kultovním" filmem a sjíždím ho pořád dokola. Diletantský, ale má srdce. Pokud chcete škatulku, pak "kultovní béčko".(7.4.2011)

Nelítostný tyran unesl vědce, který objevil největší tajemství vesmíru - při výrobě benzínu z brambor (LOL) se mu podařilo vydestilovat dokonalou drogu, která z lidí dělá nesvéprávné loutky. Jedinou nadějí je komando zápasníků snadno rozpoznatelných podle košile rozepnuté až na pupek. Přes to všechno (vlastně spíš právě proto) je to celkem dobrá oddychovka.(26.1.2012)

• DanRichter

tak nevím, asi jsem se díval na jiný film , když tak srovnám své dojmy s ostatními :) .. každopádně k filmu jsem se dostal náhodou, když jsem si stahoval filmy s keyword "karate" , a už od názvu jsem nečekal nic světoborného (znovu nechápu distributory, že tomu dali takový hloupý název) .. jak už bylo řečeno v komentářích, film celkem věrně kopíruje jeden film od Bruce Leeho, takže ani není třeba moc psát k ději :-) .. co se týče zpracování filmu, tak slovo "béčko" mě přijde v tomto případě jako velká pochvala - možná tak "téčko" :-)) .. a proč? toporné a teatrální výkony hereckých aktérů, vedle kterých italští herci v horrorech vypadají jako Anthony Hopkinsové, divná kamera (po pár minutách mě z toho bolely oči), o hudbě radši nemluvě, a což teprv ty dialogy a celkově scénář :) .. co se týče bojových scén, choreografie občas byla zajímavá, ale v poměru s tím kvantem soubojů, které tam byly, těch kvalitních a pohledných akcí bylo málo (těch pár minut na konci fakt nic nezachrání) , aspoň že střih byl při soubojích užíván minimálně (za to si tam filmaři užili provazů) .. když to shrnu, film jsem prolétnul s FFW za necelou půl hodinku, a nezanechalo to nějaké extra dojmy .. doporučím milovníkům doutníků, najdou tam zajímavý způsob kouření:-) !(12.1.2012)

Tyhle filmy můžete hodnotit buďto odpadem, nebo plným počtem hvězdiček. Poněvadž jsem se jednoho srpnového večera, čekajíc na odvoz na pastviny, řádně pod vlivem alkoholu, koukal na tento kousek s kamarády, kteří nemají pro peprnou hlášku daleko, musím se zařadit do druhé skupiny. Nasmál jsem se tak, jako nikdy v životě a to bez nadsázky. Ten film má všechno. Ninja kočky, diktárora s přilepeným knírem, Mr. T, chlapy s přeskama na opascích velikosti basketbalového míče, drogu ovládající vědomí vyrobenou z brambor.. Kupte si basu piv, dejte si nějaké rozesmívadlo a nechte se unášet omegovou zábavou až do zničení bránice..(30.7.2010)