Mistr Shaolinu
Akční / Dobrodružný
Hong Kong, 1979, 84 min
Hrají:
Norman Chu, David Chiang, Lily Li, Jamie LukObsah
Čest, msta, patriotiznus. Odpor vůči utlačovatelům Říše středu. Hněvem naplněny jsou srdce Mingů. I mladý shaolinský kněz Chi Shan je Ming. Na měsíce opustí klášter, aby poznal tajemstvý výroby střelného prachu a naučil se novou techniku Shaolinu. Vrátí se však příliš pozdě. Klášter je zničen drzostí nepřítele. V hněvu se zapřísahá, že se bude mstít. Obklopuje ho nebezpečí a boj, a v patách jsou mu drábi Manchů... (Panavision)
kitano
FIlm s krasnymi zanrovymi vychytavkami ako napr. boj na drevenych koloch, vypalnik nosiaci so sebou obrovsky medeny dzban, alebo "zranitelne miesto", ktore ma kazdy, vratane majstra cinskeho boxu Pai Meia (ano, ta postava z Kill Billa 2) :). Jedine, za co strhavam bodiky je, ze snimok predsa len nepatri medzi uplnu spicku v produkcii Shaw Brothers, ako napr. 36 komnat Shaolinu. Vidiet to vsak v remasterovanej verzii s originalnym zvukom (mam len kopiu s VHS s hrozostrasnym slovenskym dabingom), tak by hodnotenie slo este urcite hore. (8.5/10)(29.2.2008)
Tomco
VHS klasika. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=U8i1ALcEXj8(28.2.2008)
stub
Dějově nejbizarnější z trojice (kterou zmiňuji u "Giganta") a tak se mi to líbí. Skoro ****(26.8.2010)
matestlust
nejlepší ze Shaolinských filmů!(15.2.2008)
Tony.cs
já to mám ještě na originální VHS se strašným dabingem. Ale ten film miluju(3.9.2008)
Ashley
Další z mnoha filmů od Shaw Brothers. Tento film u nás vydala firma intersonic pod názvem Mistr Shaolinu. Z "shaolinské" trojice filmů, které intersonic vydal je tento nejslabší, ale stále koukatelný.(3.7.2005)
monsieurR
Průměrné, možná ale kdybych to neviděl s tím vůbec nejhorším dabingem co jsme kdy slyšel a v tak strašné kvalitě, dal bych i víc než 3*.(20.1.2010)
MJMilan
Dlouho tu tento snímek chyběl. Je to jeden z nejlepších filmů o Shaolinu. Jako děcka jsme to žrali. Doufám, že pokud to budou někdy dávat v TV tak zase s rychlodubbingem, to tomu dává ten půvab!(24.7.2008)
Jizni Tlapa
Propracované fighty, jdoucí podle přesné, nepomalé a dotažené šablony nejrůznějších technik! Poctivá choreografická práce, podpořená tradiční "chrámovou" muzikou...Bohužel u tohoto výčtu vše zůstává, a tak není šance hodnotit více,než lehkým nadprůměrem!!(31.12.2011)
videofil
I tohle je docela dobrý shaolinský kungfu film, i když podle mě nedosahuje takových kvalit jako 36 komnat shaolinu. Ukázky bojových umění jsou zajímavé, obsah filmu je však slabší. Z filmů si nejvíce pamatuji scény jako likvidace shaolinského kláštera, přechod mnicha přes ten úzký most a následný souboj na něm, způsob, jakým verboval své budoucí studenty ( hlavně jak při bojovém umění naučil kováře zacházet s kladivem ) a samozřejmě nesmím zapomenout na toho padoušského bílovlasého staříka. Pokud jde o český dabing, platí to, co jsem napsal o 36 komnatě shaolinu.(18.5.2008)
Tuax
Jeden z prvních KungFu filmů, které jsem jako malý viděl. Dnes už vím, že je i jeden z těch na které se dá i dnes koukat. Líbí se mi na ni pestrost nepřátel, které v příběhu stojí mladému mistru v cestě. A klasický čínský skoro neporazitelný bělovlasý dědula, který má obdobu v mnoha filmech. Je zvláštní, že v těchto ilmech jako v jediných je stáří výhodou a fyzicky jsou neporazitelní i davem mladých bojovníků. To je prostě Hong Kongská produkce, někomu se to líbí, někomu ne.(20.5.2010)
seth82
Klasika, nemám čo dodať.(29.4.2010)
Han-cock
Jeden z prvých filmov vobec, ktorý som pozeral asi 10x za sebou. Nevedel som sa vynadívať ako je možné tak perfektne bojovať a ovládať Shaolinské umenie. Nikdy na tie pocity nezabudnem. Možem kludne povedat že takéto filmy si zaslúžia viacej než len 5*****!!!!! Neskutočná vôľa halvného hrdinu ktorý sa učí a prebíja umením Shaolinu až na koniec sa stane jedným z najlepších bojovníkov svojho umenia. Bol som aj príjemne prekvapený zo zbrane z banbusov a reťazí, to je naozaj vynález.(11.8.2008)
smrtubohem
Sice jsem to viděl dávno a ve špatném německém dabingu, ale dojem z filmu mi to nezkazilo. Jde o vynikající věc, kterou by fandové shaolinských filmů v žádném případě neměli vynechat(24.2.2009)
Mordechai
Sledoval jsem to jako děcko,jako puberťák,jako dospělý.Dobré scény nepřeháněná drátová metoda...(1.8.2010)