Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Jordan 

všechny recenze uživatele

síce už od štvrtiny filmu predvídateľné a jasné, predsa len to je milo low-fi. low-budget, low-profile priamočiare a svižné dielko s pár postavami, pár bubákmi a podľa mňa nesmierne vydarenou úvodnou pasážou (až po "nehodu"); miestami, hlavne ku koncu, to má naozaj solídnu, hutnú atmosféru - tento film dokáže vzbudiť klaustrofobické pocity na otvorenom priestranstve! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím, prečo majú niektorí tvorcovia potrebu tlačiť do ponurých thrillerov humor. Dead End obsahuje tiež veľa logických lapsusov. Ale jeho najväčším handicapom je, že si tvorcovia myslia že nakrútili thriller s šokujúcou pointou, pričom ju každý odhalí po prvých desiatich minútach. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Debutující režisérská dvojka si nejdříve měla pořádně ujasnit, jaký film chce natočit. Nevyzrálý slepenec hororu, hororové parodie s prvky noir filmu a s naivně průhlednou pointou na závěr, obsahuje snad všechny neduhy začínajících režisérů, kteří chtějí být až tak důsledně originální, až si ani neuvědomují, že točí film se zoufale provařeným námětem, jen v trochu jiném balení, s nelogickým chováním postav, tím pádem i s nelogickým vyzněním zápletky. Vše začíná relativně dobře. Mírně rozhádaná pětičlenná rodinka místo u štědrovečerního stolu jede za tmy(!) autem za svojí příbuznou, tak jako to dělá už řadu let, když jim náhle zkříží cestu vyděšená žena v bílém oblečení s mrtvým novorozenětem v náručí. Od té doby stihne rodinku sled zvláštních událostí a jednotliví členové osádky auta postupně umírají a hlavně chovají se zcela nelogicky, ačkoliv logikou nepříliš stiženému ději, by na to mohli mít i právo. Rodinní příslušníci neustále vybíhají a odbíhají z auta do nejtmavějších koutů lesa, aniž by tušili, nebo znali důsledek takového chování, a vymlouvat se na paniku a celý děj na ni shodit, by bylo moc jednoduché a v rozporu s pravidly, která tvůrci stanovili. I když ani v nich neměli příliš jasno, když nesmyslně nechávají mimo záběr zmasakrovat rodinu, aniž by si uvědomili, že to vůbec není třeba a houstnoucí atmosféra si zasloužila decentnější zacházení. Jenže to je právě to, co tvůrci neodhadli, a kombinovat více žánrů v jednom, tak aby vznikl celistvý tvar, si vyžaduje zkušený přístup k látce, který prostě režisérské dvojici chyběl. Je sice pravda, že několik scén je vynikajících, respektive film je skvělý, když se odehrává v autě a vyděšená rodina a s ní i rozrušený divák dostane několikrát za film takový stísněný pocit, že by ani za zlaté prase nevytáhl patu z relativně bezpečného interiéru auta, protože zkrátka neví, co je tam venku. V těchto scénách má film ryzí a hutnou hororovou atmosféru s předivem tajemna, ale pokud rodina vnitřek auta opustí, tak film se roztříští na miliony kousků, které se v té tmě kamsi poztrácí a pro samou tmu je není možné nalézt a poskládat je zase zpátky do důmyslného horor puzzle. Debutanti za kamerou měli dobrý úmysl natočit nezvykle komponovaný horor, vyhráli si s typickými hororovými finesami, ale s jejich postupně laciným přístupem a řídnoucím napětím se jim to sotva mohlo podařit. Naštěstí film má solidní tempo a rychle uteče. Jako celek nefunkční, v jednotlivostech dráždivě strašidelné. A nic si z toho nedělejte, že pointa je tak trochu nešikovně vyzrazena už během filmu. 40% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Mno... tak já se teda nebál a bohužel ani nesmál. Přiznávám, občas mi na tváři uklouznul úšklebek, ale jinak mě všeobecné nadšení minulo a z vtípků typu - 55 letej chlápek neví kdo je Marilyn Manson se jednoduše do křečí nedostávám. Navíc celou rodinku jsem začal nenávidět už z počátku a nejradši bych je povraždil sám. Nějaký tajemno v tomhle polopatickém dílku s pointou průhlednou jako 30 let starej pauzák taky nikde nevidím a pokus o nádech mystična s papírkem v samém závěru mě neohromil, naopak tady jsem se konečně pousmál. ; ) Nicméně Dead End v bílém rozhodně neurazí a hlava rodiny pozornost udrží. Průměr. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nenápadné, v druhé půlce už velmi výrazné mrazení v zádech na samém konci přešlo v úlevu, že už to končí. Ray Wise nepředvedl sice takovou parádu jako Leland Palmer, ale věřil jsem mu celou dobu, ostatní herci se také snažili, takže se výsledek zdařil. Snad jen trochu lepší triky a bylo by to za 5* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama