Reklama

Reklama

The World of Stainboy

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

THE MELANCHOLY DEATH OF OYSTER BOY je kniha morbídnych básní režiséra Tima Burtona. Niektoré z postáv oživil aj prostredníctvom flashovej animácie, a tak vznikla séria šiestich dielov pod názvom THE WORLD OF STAINBOY. Hlavný hrdina Stainboy rieši v rodnom Burbanku rôzne detektívne prípady. Epizódy sú plné burtonovskej atmosféry, melanchólie, morbidity, ale aj láskavého humoru... (Avathar)

(více)

Recenze (43)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jako fanynku Tima Burtona mě to zpočátku nadchlo, ale po shlédnutí všech dílů jsem trochu v rozpacích. Jednoduchá animace se mi líbila a celkově ten způsob, jak nám sdělit, že to co je odlišné a svým způsobem zvláštní lidé obvykle nepřijímají moc dobře. Ale něco mi na tom zkrátka nesedlo..pravděpodobně ty slabé příběhy. Čekala jsem něco víc.. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Burtonova poetická knížka The Melancholy death of Oyster Boy & other stories, jejíž postavy se objevují i v těchto krátkých flashových patvarech, je mnohem zajímavější než tato série. Přestože je The World of Stainboy režírován přímo Burtonem a obsahuje řadu morbidních postav a zvrat(k)ů, stojí za starou belu a nudí. ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příliš ukecané a flashová animace taky není zrovna zázrak, ale zajímavý pohled na to, jak vypadá okleštěná tvorba Tima Burtona. Naštěstí je to dostatečně krátké, aby to nezačalo nudit. Pěkné postavičky to drží nad vodou. *** Ve zkratce: O chlapečkovi co zachraňuje svět, ale kdo ví jak to všecko bylo. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Tohle se snad nedá hvězdičkově ohodnotit...zajímavý internetově filmový pokus Tima Burtona, který se zakládá na jeho fenomenální knížce Trudný konec Ústričného chlapečka a jiné. Největším problémem je jejich krátkost a kvalitativní nevyváženost (nejhůř je na tom první díl se Zíralkou). Někdy mi to nedalo, abych si nevzpomněl na Happy Tree Friends. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Šest dílů, šest nepřátel, se kterými si černobílá, nevýrazná postavička Stainboy musí poradit je vcelku zajímavou hříčkou načrtnutou samotný mágem Timem Burtonem. Škoda jen, že animace je na papíře roztodivně jednoduchá a celkově je to všechno takové naprosto jiné, než byste od mistra vůbec čekali. Z šesti dílů ale jednoznačně vítězí kapitola číslo dvě s toxik-manem. --- 65 % --- ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama